28.10.2019 klo 11:02
Uutinen

Janne Katajan ja Aku Hirviniemen yritys palkittiin Riihimäellä – Molempien isät edelleen mukana

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi palkittiin lauantaina Riihimäen vuoden yrittäjinä.

Katajan ja Hirviniemen Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy on perustettu vuonna 2002 ja sen jälkeen yhtiö on laajentunut useilla eri toimialoille.

Viime lauantaina kaksikko palkittiin Riihimäen vuoden yrittäjinä paikallisessa yrittäjägaalassa.

Hihhihhii on kasvattanut liikevaihtoaan tasaisesti tämän vuoden noin neljään miljoonaan euroon. Yhtiössä työskentelee 15 henkilöä.

Viime aikoina yritys on ollut otsikoissa tv- ja elokuvatuotannoistaan. Yksi tuoreimmista projekteista on Kalevi Keihäsestä kertova Keihäsmatkat-sarja, joka nähdään keväällä Nelosella. Hihhihhiin osaksi tuottama Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuva tulee ensi-iltaan 14. helmikuuta.

Kataja toivoo Suomeen Viron mallia

Paikallisesti Katajan ja Hirviniemen yritys tunnetaan parhaiten lelukaupastaan, joka on noussut yksityisten sarjassa yhdeksi Suomen suurimmista. Riihimäellä Kataja tunnetaan alueen elinvoimaisuuden puolestapuhujana. Tuotantoyhtiö toimii Riihimäellä niin kutsutussa Majakan rakennuksessa, josta se omistaa suurimman osan. Rakennukseen on viime aikoina houkuteltu uusia yrittäjiä ja sitä on remontoitu yrittäjien toiveiden mukaan.

Tuotantojen ja kaupan lisäksi yritys vuokraa kiinteistöjä eri puolilla Suomea ja tarjoaa palkka- ja laskutuspalvelua. Julkisuudesta tutun kaksikon lisäksi yrityksessä ovat mukana Janne ja Akun isät Pekka Kataja ja Rauli Hirviniemi.

Aamuposti-lehdelle voittoa kommentoinut Kataja toivoo Suomeen Viron mallia liittyen yritysverotukseen.

– Olisi hyvä, jos Suomeen saataisiin Viron malli, jossa yritystä verotetaan vasta sitten kun firmasta ruvetaan ottamaan rahaa ulos. Se auttaisi kasvua ja toiminnan kehittämistä.

Kuva: Jari Lammassaari

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi