Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Podcast

Ex-voimamies Jouko Ahola puhuu avoimesti yrittäjyydestä: "Välillä ollaan pahasti kusessa"

Entinen voimaurheilija, nykyinen yksinyrittäjä Jouko Ahola ei kavahda riskinottoa. Kuuntele Yrittäjän Podcastin uusin jakso ja Aholan koko tarina.

Kaksinkertaiseksi maailman vahvimmaksi mieheksi 90-luvun lopulla tituleerattu hämeenlinnalainen Jouko Ahola on kilpailu-uransa jälkeen toiminut yrittäjänä rakennusliiketoiminnassa. Nykyisin hän vetää omaa kuntosalia Hämeenlinnan Tiiriön alueella ja siinä sivussa tekee edelleen töitä rakennusalalla.

Yrittäjän Podcastin uusimmassa jaksossa Ahola avaa suorasanaisesti omia kokemuksiaan yrittäjyydestä, sen huippuhetkistä ja alamäistä.

Ahola on nykyisin yksinyrittäjä. Hän ei ole halunnut muuttaa toiminimeään osakeyhtiöksi.

– Laitoin toiminimen pystyyn vuonna 2006. Sitä ennen ehdin tehdä jonkin aikaa töitä osakeyhtiössä, mutta nyt toiminimi on ja pysyy. Pääsyynä toiminimeen on se, että olen toiminut näin jo pitkään ja kaikki mitä olen saanut haalittua, on lainojen vakuutena. Niin sanottua pääomaa ei juuri ole.

Ahola on tyytyväinen siihen, että on onnistunut aina tarpeen tullen saanut luottoa pankeilta.

– En voi jättää mitään maksamatta, kun oma talo on kiinni tässä toiminnassa. Jos jätän maksamatta, asun seuraavaksi teltassa. Pankit ovat lähteneet mun juttuihin mukaan, koska näkevät, että olen valmis laittamaan oman omaisuuteni ideoihin kiinni.

Isot velat eivät ole torpanneet Aholan yritteliäisyyttä.

– Onhan tämä on vaatinut valtavan riskinoton ja rohkeuden lähteä hommaan, hän sanoo ja viittaa uuden kuntosalin perustamiseen.

– En tunnista itsessäni stressiä, vaikka välillä sellaista kuulee lähipiiristä. Ihmiset kysyvät, miten pystyn nukkumaan yöni kun on niin paljon lainarahaa kiinni. Ehkä kaksi yötä olen valvonut alvien takia. Silloin on fiksumpaa nukkua, koska ei aamulla ole yhtään sen enempää rahaa. Pitää vaan hoitaa asiat niin, että vaikka laskuista ei heti selviäisi, täytyy järjestellä asiat ja maksaa sen mukaan mitä pystyy.

Yrittäjän Podcastin uusi jakso julkaistaan joka toinen keskiviikko Supla-palvelussa. Podcastin löydät myös Spotifysta.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi