Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Verotus

Lintilä IL:ssä: Yritysten verotusta ei olla kiristämässä

Valtiovarainministeri Mika Lintilä korostaa, että hallituksen tulevissa verouudistuksissa ei ole tulossa kiristyksiä yritysten verotukseen.

– On harmi, että on tullut ristikkäisiä viestejä yrittäjien verotuksesta. Korostan, ettei valmistelussa ole mitään yrittäjien verotusta kiristäviä toimia. Tällaiset väitteet ovat perättömiä. Tämä on hallitusohjelmassa sovittu, Mika Lintilä painottaa Iltalehden haastattelussa.

Valtiovarainministeri Lintilä haluaa korostaa hallituksen verolinjauksissa yleisellä tasolla ”luottamuksen positiivista kierrettä ja ennustettavaa toimintaympäristöä”.

– Ministerin viesti yrittäjille on tärkeä, sillä yritystoiminnan kannalta on keskeistä, että verotus on johdonmukaista ja ennakoitavaa, sanoo Suomen Yrittäjien veroasioiden päällikkö Sanna Linna-Aro.

– Ennakoimaton ja poukkoileva veropolitiikka luo epävarmuutta yritysten toimintaympäristöön, vaikeuttaa liiketoimintaa ja investointien suunnittelua sekä työntekijän palkkaamista, muistuttaa Linna-Aro.

Lintilä toppuuttelee Iltalehden haastattelussa niitä, jotka vaativat ilmastonmuutoksen torjunnassa nopeita verouudistuksia. Hänen mukaansa monimutkaiset verokokonaisuudet pitää miettiähuolellisesti.

– Ilmastonmuutoksen pitää olla Suomelle mahdollisuus, eikä tässä pitäisi mennä negaation kautta, Lintilä huomauttaa.

Lue veroasioiden päällikkö Sanna Linna-Aron blogi täällä.

toimitus(at)yrittajat.fi