Etsi

Digi

Vertailussa erilaiset handsfreet – mikä sopii sinulle parhaiten?

Laadukkaat ja luotettavat handsfree-kuulokkeet ovat paljon puhuvan ergonominen vaihtoehto. Vapaat kädet ja vastamelu houkuttavat erityisesti aktiivipuhujia niin toimistolla kuin autonratissa.

Puheluiden rinnalle nousseet videoneuvottelut ovat tulleet yleiseksi tavaksi kommunikoida yritysmaailmassa. Laadukas ääni näyttelee kuvanlaatua tärkeämpää roolia onnistuneessa etäpalaverissa. Kokoushuoneen järjestelmät tuovat ratkaisun isoihin tiloihin, mutta yrittäjälle järkevämpi vaihtoehto on kuulokkeet tai pieneen käyttöön soveltuva kaiutin.

Hyvän handsfree-laitteen tärkeimmät kriteerit ovat luotettava yhteys, selkeä ääni molempiin suuntiin, akkukesto sekä ergonomia. Hyvät kuulokkeet tuovat aitoa lisäarvoa käyttäjälleen, koska äänet välittyvät laadukkaasti molempiin suuntiin meluissakin ympäristössä.

Perinteiset puhelimeen liitettävät yhden korvan handsfree-kuulokkeet vapauttavat kädet, mutta ovat äänenlaadultaan vaatimattomia. Handsfree-laitteiden kehitys on vahvasti siirtynyt aktiiviseen melunpoistoon, joka on valjastettu niin käyttäjän kuin vastapuolenkin eduksi. Myös ergonomiassa on otettu isoja harppauksia eteenpäin.

Vastamelu parantaa puheluita

Aktiivinen vastamelu parantaa merkittävästi puheluiden laatua. Ääni välittyy puhtaampana vastapuolelle ja ulkopuolinen hälinä ei häiritse puheluita vilkkaassakaan paikassa. Äänenlaadullinen ero on todella merkittävä itse puhelimeen tai passiiviseen kuulokkeeseen verratessa.

Modernit kuulokkeet toimivat luotettavasti ja äänenlaadultaan mainiosti bluetooth-yhteyden yli niin puhelimen kuin tietokoneenkin kanssa. Langattomuuden ansiosta puhujan ei tarvitse pysyä paikallaan puhuessa, eikä johto häiritse. Vapautuvat kädet voivat jatkaa työntekoa puhelun lomassa. Muistiinpanojen tekeminen tietokoneella tai muu työskentely onnistuu helposti.

Yrittäjän kannattaa tutustua rauhassa nykyisiin vaihtoehtoihin, sillä hyviä vaihtoehtoja löytyy erityyppisistä ratkaisuista. Niiden käyttökelpoisuus omiin tarpeisiin on aina yksilöllistä. Eri mallit ratkaisevat eri ongelmat. Jollekin keveys on tärkeintä – toiselle taas aktiivinen vastamelu mahdollistaa työskentelyn ja puheluiden käymisen vilkkaassakin paikassa lähes kuten kotikonttorissa.

Ergonomiassa on otettu isoja askelia eteenpäin. Ohjaus suoraan kuulokkeista onnistuu hyvillä kuulokkeilla merkittävästi peruskuulokkeita helpommin. Äänenlaatu on optimoitu puhumisen ehdoilla. Tosin parhailla vaihtoehdoilla viihdekäyttökin on mukavaa vapaalle vaihtaessa. Akkukestossa on otettu isoja harppauksia eteenpäin. Luotettava ja laadukas langattomuus ei katkaise enää pitkääkään työpäivää.

Jabra Talk 45: Aktiivipuhujalle

Yhden korvan handsfree-laitteet ovat löytäneet käyttäjänsä kännyköiden alkuajoista asti. Jabra Talk 45 on kuitenkin aivan erilainen laite vanhanaikaisiin virkaveljiinsä verratessa.

Huippukeveä laite asettuu tuttuun tapaan vain toiseen korvaan. Siihen puhuminen muistuttaa normaalia puhelinta. Erona kuitenkaan itse puhelinta ei tarvitse pitää korvalla, mikä on suuri etu. Jopa niin suuri, että välillä saattaa epähuomioissa kävellä puhelimen bluetooth-kantaman ulkopuolelle aktiivisesti työskennellessä isommassa tilassa.

Keveyden ansiosta laite on tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön puhelimen kaverina eli se on korvassa käytännössä koko työajan. Akkukesto riittää aktiiviseenkin työpäivään ja valmiudessa laite kestää jopa viikon.

Äänenlaadussa on hyödynnetty vastamelutekniikkaa. Vastapuolen puheen kuulee meluisassakin ympäristössä ja toisaalta mikrofoni osaa suodattaa melua pois vastapuolenkin kuulemasta äänestä. Ratkaisu ei kuitenkaan irrota käyttäjäänsä ympäristön äänistä kuulokkeiden tavoin, koska toinen korva jää vapaaksi.

Hinta 79€

Akkukesto 6 h (puhetta)

Paino 7 g

Sony WF-1000XM3: Satunnaiseen käyttöön

Sonyn uudet vapaa-ajan käyttöön suunnatut WF-1000XM3-nappikuulokkeet tukevat vastamelua. Ne sopivat myös handsfree-käyttöön. Ero työkäyttöön suunnattuihin kilpailijoihin verratessa tulee ergonomiasta, jota ei ole Sonyissa hiottu puheluiden ehdoilla. Hipaisukytkimet eivät pärjää aidoille näppäimille.

Kuulokkeet ovat in-ear-mallia eli ne uppoavat korvakäytävän sisään. Mukana tulee useita erikokoisia tulppia naisille ja miehille. Keveyden, tulppien kitkaisen kumikoostumuksen ja onnistuneen muotoilun ansiosta kuulokkeet pysyvät korvissa aktiivisessakin liikkeessä.

Pienestä koostaan huolimatta kuulokkeissa on erinomainen aktiivinen melunpoisto, joka yhdistettynä korvakäytävän tukkivaan muotoiluun eristää käyttäjän hyvin ympäristöstään. Ympäristöäänten kuuluvuutta voi säätää kattavasti. Kuulokkeet ovat omiaan käyttäjille, jotka haluavat keskittyä työhön julkisissa liikkuessa tai kahvilassa asioidessa. Äänenlaatu on hifi-tasoa musiikkia kuunnellessa.

Akkukesto riittää yhdellä latauksella työpäivään. Kuulokkeet latautuvat kotelossaan kolme kertaa säilytyksessä ilman verkkovirtaa, joten ne voivat olla laukunpohjalla useammankin päivän.

Hinta 249€

Akkukesto 6 h

Paino 2 x 8,5 g

Plantronics Voyager 6200 UC: Nopea vaihtoehto

Täysin langattomien, korvaan työnnettävien kuulokkeiden hyvä vaihtoehto on kaulukseen kiinnitetyt kuulokkeet. Ne näyttävät alussa oudoille, mutta peittoavat käytettävyydellään minimalistiset kilpailijansa kokeilun jälkeen.

Voyager 6200 UC -kuulokkeet ovat poikkeukselliset, sillä ne on suunnattu työkäyttöön vapaa-ajan kilpailijoiden sijaan. Mukana on latausteline, jonka ohella kuulokkeet voi reissussa ladata suoraan micro-usb-liitännästä. Kuulokkeet on tiivistetty kosteudelta, joten niitä uskaltaa käyttää ulkonakin.

Kuulokkeiden vahvuus on niiden loistava käytettävyys. Kuulokkeet ovat odottamassa kaulassa puheluiden saapuessa. Kuulokkeet saa nopeasti korviin kauluksesta ja ne voi yhtä helposti tiputtaa roikkumaan kaulaan, kun haluaa keskustella naamatusten. Tämä ei onnistu korvanapeilla tai isoilla kuulokkeilla, jotka pitää käytännössä aina ottaa erikseen pois päästä ja jopa asettaa koteloonsa.

Äänenlaatu on selkeä ja kuulokkeiden hallinta onnistuu monipuolisesti kaulukseen asetetuilla fyysisillä näppäimillä, joiden käytön omaksuu nopeasti. Akkukesto ei jätä pulaan kesken pitkänkään työpäivän.

Hinta 279€

Akkukesto 9 h

Paino 56 g

Sennheiser PXC 550-II: Työrauhan hakijalle

Isot aktiivisella melunvaimennuksella varustetut kuulokkeet ovat käyttäjille, jotka arvostavat laatua ja haluavat eristäytyä ympäristöstään tehokkaasti. Ne sopivat liikkuvaan työhön, jossa käyttäjä altistuu jatkuvalle melulle joko työmatkojen tai -ympäristön takia.

Erinomaisen vastamelun ansiosta äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa kovalle eikä toisaalta korottaa omaa ääntään puhuessa.

Kuulokkeiden muotoilu on erittäin ergonominen ja onnistunut. Pehmusteet tuntuvat mukaville ja saavat kuulokkeiden painon levitettyä koko päähän. Kuulokkeita käyttää ongelmitta useita tuntejakin putkeen. Fyysiset näppäimet löytyvät kuulokkeista helposti sormilla. Äänen selkeys ja vastamelutoiminta ovat erinomaiset, mistä on aitoa hyötyä niin puheluissa kuin taustamusiikin kuuntelussa. Äänenvoimakkuutta ei tarvitse korottaa, koska ympäristön melu suodattuu tehokkaasti pois korvista.

Kuulokkeista nauttiminen ei lopu handsfree-käyttöön. Kuulokkeiden hifi-kelpoisen äänenlaadun ja loistavan vastamelun ansiosta niitä käyttää mielellään vapaa-aikanakin.

Hinta 349€

Akkukesto 20 h

Paino 227 g

Logitech Zone Wireless: Ei vain puhelimelle

Logitech Zone Wireless on mainio vaihtoehto käyttäjille, jotka haluavat pärjätä yksillä hyvillä kuulokkeilla niin puhelimen kuin tietokoneenkin kanssa. Yhteiskäyttö on vahvuus, jota arvostavat varsinkin Skype-palavereissa notkuvat käyttäjät.

Zone Wireless -kuulokkeet eivät miellytä ainoastaan ominaisuuksillaan, vaan niiden ergonomia ja laatu on loppuun asti mietittyä. Korvan päälle asettuvat over-ear-kuulokkeet usein kuumentavat ja painavat korvia, mutta Zone Wireless:ien kanssa jaksaa helposti montakin tuntia ilman epämukavuuden tuntua. Sankamikrofoni aktivoituu automaattisesti, kun se käännetään ala-asentoon.

Äänenlaatu on erinomaisen selkeä sekä tietokoneen että puhelimen kanssa vastamelutoiminnon kanssa. Puhe toistuu tarkasti, vaikka vastapuoli olisi meluisammassa ympäristössä. Myös oma puhe välittyy vastapuolelle selkeänä. Kuulokkeita käyttää mielellään musiikin kuunteluun työn lomassa.

Akkukesto riittää muutamaan työpäivään ja kuulokkeita voi ladata langattomasti esimerkiksi puhelimille sopivilla QI-latureilla. Paketissa on mukana kuljetuspussi sekä plug-and-play usb-sovitin tietokoneelle.

Hinta 249 €

Akkukesto 14 h

Paino 181 g

Konftel Ego: Korvat vapaaksi

Konftel valmistaa etäneuvotteluihin tarkoitettuja kokonaispainotteisia ratkaisuja, jolla isonkin tilan kaikki istujat saadaan kuuluvasti mukaan palaveriin. Konftel Ego on pienyrittäjän tarpeisiin räätälöity ratkaisu, joka on erinomainen vaihtoehto päässä pidettäville kuulokkeille tarjoten täydellistä langattomuutta.

Pienikokoinen Ego asettuu helposti kotitoimiston pöydälle. Sen kautta voi vastata tietokoneeseen tai puhelimeen tuleviin puheluihin. Laite ei tarvitse jatkuvaa verkkovirtaa sisäisen akkunsa ansioista. Yhden päivän palaverit hoituvat helposti täydellä akulla.

Äänenlaatu on erittäin hyvä molempiin suuntiin, joten laite pärjää mainiosti kuulokkeille. Kotitoimistossa on kuitenkin huomioitava, että ulkopuoliset äänet kantautuvat laadukkaisiin mikrofoneihin.

Mukana tulevan pehmeän kantopussin kanssa varsin kevyestä Egosta voi nauttia missä vain. Pian siihen totuttua on laite aina mukana reissussa. Konftel sopii erinomaisesti paljon palavereissa aikaa viettäville käyttäjille, jotka haluavat lepuuttaa myös korviaan käsien ohella.

Hinta 149 €

Akkukesto 12 h

Paino 237 g

 

TEKSTI: Osku Kannisto

toimitus(at)yrittajat.fi

KUVAT: Valmistajat