Etsi

Talous

Uusi vuosi tuo muutoksia työnantajan maksuihin – Tässä muistilista avuksi

Uusi vuosi tuo mukanaan muutoksia maksuihin ja luontoisetuihin. Tarkasta tästä, mikä muuttuu. Vuoden vanhaan Tulorekisteriin tulee muutoksia, joista työnantajayrittäjien tulee olla tietoisia.

Olemme koonneet keskeiset muutokset työnantajamaksuista vuonna 2020, työnantajan maksamista korvauksista ja eduista sekä työnantajamaksujen tärkeistä luvuista.

Yrittäjän tärkeät luvut –Tulorekisteriinkin tulee muutoksia

Taulukko Vuoden 2020 tärkeistä luvuista ovat tämän linkin takana. Sivu edellyttää kirjautumista jäsennumerolla. Muun muassa työeläkevakuutusmaksujen, sairausvakuutusmaksujen ja YEL-maksujen prosentteihin tulee aina vuoden vaihteessa muutoksia.

Uusi vuosi tuo Tulorekisteriin muutoksia, joista työnantajayrittäjien, tilitoimistojen ja muiden palkkahallinnon ammattilaisten sekä ohjelmistotoimittajien tulee olla tietoisia. Tulorekisteri järjestää maksuttoman verkkoseminaarin vuoden 2020 muutoksista 18. joulukuuta, lähetyksen voi katsoa tallenteena myöhemmin. Lisätietoja verkkoseminaarista tästä.

Työnantajamaksut 2020 – Mikä muuttuu?

Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. ajalta maksetusta palkasta. Tässä ensi vuoden työnantajamaksut koosteena.

Olemme koonneet Työnantajan maksamat korvaukset ja edut ja näihin tulevat muutokset omalle sivulleen, kooste löytyy täältä.

Katso-tunnistautumista ja Katso-valtuutuksia voi käyttää Verohallinnon palveluissa vuoden 2020 loppupuolelle. Sen jälkeen käytössä ovat vain Suomi.fi-tunnistus ja -valtuudet, joita voi jo nyt hyödyntää. Tarkemmasta aikataulusta kerrotaan heti, kun se on tiedossa.

 

Toimitus