Etsi

Yrittäjyys

Vuoden yksinyrittäjä Jaakko Marin sijoittaa lukiolaisten perustamaan IT-taloon – Valmisteilla kova kasvuloikka

Vertics haluaa tulevaisuudessa kilpailla IT-alan kovimpien yritysten kanssa.

IT-alan yrittäjä Jaakko Marin sijoittaa kahden espoolaisen lukiolaisen perustamaan ohjelmistotaloon, Verticsiin. Yrityksen ovat perustaneet Atte Pohjanmaa ja Max Kalhama vuonna 2017 ja se työllistää yli 20 työntekijää.  

Vertics toimii Espoon Otaniemessäja suunnittelee, konseptoi, toteuttaa ja julkaisee asiakkaidensa ohjelmistoratkaisuja, kuten mobiilisovelluksia tai verkkopalveluita.

Vuoden Yksinyrittäjä -palkinnolla lokakuussa palkittu Jaakko Marin on IT-palvelujohtamisen ja palveluliiketoiminnan kehityksen asiantuntija.

– Yritys aina kasvanut mentaliteetilla “ympäröi itsesi fiksummilla”. Jaakon mukaantulo on erittäin luonnollinen jatkumo tälle ja näen, että tulemme hänen avullaan rakentamaan entistäkin loisteliaamman Verticsin, Atte Pohjanmaa kertoo.

Jaakko Marin tuo strategista osaamista sijoittajana, kun yritys valmistelee voimakasta kasvua. Yritys kertoo tiedotteessaan, että koko Vertics -oraganisaatio koulutetaan ja valmistetaan hyödyntämään suurien yritysten maailmasta tunnettua IT-alan parhaiden käytäntöjen mallia, ITIL4:ää. ITIL on arkikielellä niin sanottu standardimalli siihen, miten IT-palvelutalo toimii. Jaakon tehtävä yrityksessä on valmistella kevyt organisaatio käyttämään ITIL-toimintamallia niin, ettei ketteryys kärsi.

Yrityksen näkemyksen mukaan IT-maailmassa kasvuhaluisen yrityksen on rakennettava jonkinlainen palvelurakenne ja ITIL on yksi parhaista vaihtoehdoista liiketoiminnallisen kehityksen kannalta.

Vertics tähtää ITIL-mallin tuoman rungon avulla rakentamaan entistä vankempaa palvelua, joka pystyy kilpailemaan myös lähivuosien aikana IT-alan kovimpien yritysten kanssa.

– Toimialan lähitulevaisuudessa kokonaispalveluiden toimivuus nousee entistäkin tärkeämmäksi asiakasvaatimukseksi ja perinteiset liian tekniset toimijat tulevat olemaan pulassa. Verticsillä on erittäin hyvä suunta moderniksi palvelutuottajaksi. On hyvin innostavaa olla mukana edesauttamassa Verticsin noususuhdannetta ja asiakaskeskeistä palveluliiketoimintamallia, Jaakko Marin toteaa.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi