Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

Tunnistitko huijauksen? "Kuljetusyrityksen" lähettämä viesti houkuttelee maksamaan tyhjästä

Postnordin ja DHL:n nimissä lähetety huijaukset houkuttelevat maksamaan tekaistusta pakettilähetyksestä.

Rikolliset pyrkivät hyödyntämään kiireistä joulupakettisesonkia houkutellakseen rahasiirtoja huijausviesteillä. Kyseisiä huijauksia on lähetetty ainakin Postnordin ja DHL:n nimissä. Asiasta kertoo muun muassa Iltalehti. Pyydetyt summat ovat usein pieniä, esimerkiksi kahden euron suuruisia.

Viesteissä vastaanottajaa on houkuteltu maksamaan paketin toimitusmaksu, jotta se voidaan toimittaa perille. Näissä tapauksissa mitään pakettia ei oikeasti ole olemassa. Tekaistuja ilmoituksia on lähetetty sähköpostiin ja tekstiviesteinä. Viestissä saattaa olla linkki paketinseurantaan, jollainen löytyy yleensä kuljetusyritysten virallisistakin sähköposteista.

Huijaukset on joissain tapauksissa onnistuttu lähettämään otolliseen aikaan silloin, kun vastaanottaja on odottamassa oikeaa pakettia.

Postnordin viestinnästä vahvistetaan, että huijauksia on liikkeellä.

– Nimissämme liikkuu huijausviestejä, jotka muistuttavat paketin saapumisilmoitusta ja joissa pyydetään maksamaan toimitusmaksu. Viestin linkkejä ei tule klikata, eikä maksua suorittaa. PostNord ei koskaan pyydä saapumisviesteissään suorittamaan maksua.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi