Etsi

Yrittäjyys

Hotelli Joronjäljen yrittäjä-Auvo ei luovuta: Ostajaehdokkaita käynyt Kiinasta asti – "Kyllähän tässä on stressihikeä vuodatettu"

Hotelli Joronjäljen yrittäjä Auvo Puurtinen kertoo tuoreimmat kuulumisensa. Yrityksen taivaalla näkyy pieni valonpilkahdus.

Yrittäjät janosivat tänä vuonna tietoa yrityksen perustamisesta, etenkin kun osakeyhtiön perustaminen helpottui alkupääomavaatimuksen poistuttua. Edellisen heinäkuun alusta alkaen osakeyhtiön on voinut perustaa ilman 2500 euron osakepääomaa. Muutos näkyi PRH:ssa historiallisena ryntäyksenä. Aihetta käsittelevä artikkeli nousi koko vuoden luetuimmaksi.

Lukijoita kiinnosti myös televisiosta tutun Hotelli Joronjäljen yrittäjän Auvo Puurtisen uurastus. Puurtinen kertoi paiskivansa töitä lähes ympäri vuorokauden, käyden vain nukkumassa nelisen tuntia läheisessä kodissaan. Juttu herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa yrittäjän jaksamisesta.

Puurtinen on edelleen Joronjälken ainoa työntekijä. Hän vastaa puheluun uudenvuoden aattona ja kertoo, että vuosi on ollut haastava.

– Asiakasmäärät ovat vähentyneet, koska kylältä on lähtenyt paljon väkeä pois. Toisin sanoen moni on kuollut. Tavoite on pitää yritys vielä ensi vuosikin pystyssä. Onneksi oma terveys on säilynyt.

"Kiinalaisia ostajaehdokkaita käynyt"

Joronjälki on ollut myynnissä jo jonkin aikaa, Puurtinen vahvistaa, että kiinnostusta sen ostamiseen on ollut.

– Kiinalaisia on käynyt ostotarkoituksessa, tulkit mukanaan. He ovat olleet tyytyväisiä hintapyyntööni hotellista ja haluavat jatkaa neuvotteluita. Paikkahan on loistavalla sijainnilla valtatien vieressä.

Ostajakandidaatteja on käynyt myös Vietnamista. Venäjältä oli aikaisemmin kiinnostusta, mutta nyt venäläiset ostajat ovat kaikonneet.

Tällä hetkellä Joronjäljessä remontoidaan huoneita. Työn alla on kymmenisen huonetta, joiden pitäisi valmistua kevääseen mennessä.

– Kyllähän tässä on stressihikeä vuodatettu, paljon. Hommia on kasaantunut niin paljon yhdelle ihmiselle.

Vuosi vaihtuu Joronjäljessä kaikesta huolimatta juhlien merkeissä.

– Meillä on täällä tänään 200 hengen bileet. Järjestysmiehiä on haalittu ympäri Suomea, jotta meillä pysyy rauha maassa.

Viikko sitten Puurtinen sai 800 euron seuraamusmaksun, kun asiakas oli nuokkunut ravintolan tiloissa.

– Hänet olisi pitänyt toimittaa ulos. Emme tarjoilleet hänelle enää, mutta emme myöskään halunneet heittää häntä ulos. Mielestäni on älytöntä, että kun ihmisistä pidetään hyvää huolta, joudumme maksamaan sanktioita.

Katso kaikki vuoden luetuimmat artikkelit

1. Osakeyhtiön perustaminen helpottuu: 2500 euron alkupääomaa ei enää vaadita

2. Tv:stä tutun hotelli Joronjäljen yrittäjä-Auvo puurtaa jopa 140-tuntista työviikkoa: "Jos en saa paikkaa myytyä, teen töitä hautaan asti"

3. Yrittäjä, näin verotus muuttuu vuonna 2020

4. Kela hylkäsi vammautuneen Pekka Hyysalon hakemuksen fysioterapiasta – "Toivon voivani kuntoutua vielä paljon"

5. Yrittäjä, nostatko palkkatuloa? Tarkista veroprosenttisi ja säästy mätkyiltä

6. Uusi työaikalaki hyväksyttiin – mitkä asiat muuttuvat?

7. Vanhusten kotihoidon menestyskonseptin löytänyt yrittäjä rekrytoi yli 70-vuotiaitakin: "Meillä ei ole ikärasismia"

8. Yrittäjä ei uskaltanut työllistää poikaansa suoraan perheen yritykseen – Epäkohtaan tulee lakimuutos heinäkuun alussa

9. Sarjayrittäjä Jaajo Linnonmaa neuvoo nuorempiaan ja sijoittaa ihmiseen – ”Suomi on liian pieni maa kusettaa ketään”

10. KRP varoittaa Office 365 -tietomurroista: "Pahinta on, ettei huijausta tunnista"

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi