Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Yrittäjä, muistathan nämä alkaneen vuoden muutokset!

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia pelisääntöjä ja muutoksia. Kokosimme tähän tärkeimmät muutokset sekä linkkejä lisätietoihin.

Vuoden alusta on tullut voimaan uusia lakeja ja sääntöjä sekä päivityksiä. Katso itseäsi koskevat muutokset näiden linkkien takaa.

Tulorekisteri on ollut käytössä vuoden. Alkuvuodesta se aiheutti närkästystä, eikä alku ollut ruusuinen. Loppuvuodesta 2019 maan hallitus esitti kevennyksiä pienyrittäjien, järjestöjen ja vapaaehtoisten hallinnolliseen taakkaan.

Määräaika pitenee, kun kyse on luontoiseduista, palkkaennakoista, verovapaasta kustannusten korvaamisesta sekä rekisteröidyn yhdistyksen maksamista enintään 200 euron kertasuosituksista.

Hallitus esittää myös myöhästymismaksujen käyttöönoton siirtämistä vuoteen 2021. Tulorekisterin tiedon käyttäjät voivat kuitenkin käyttää jo nyt omia seuraamusmaksujaan, jos tietoja on ilmoitettu puutteellisesti tai niitä puuttuu kokonaan.

Lue lisää muutoksesta tästä jutusta.

Verotuksen muutoksia

Vuoden alusta tuli voimaan tulolähdejaon poistuminen. Aikaisemmin yrityksiä on verotettu elinkeinoverolain mukaan, mutta muita tuloja, kuten vuokratuloja, tuloverolain mukaan. Näin yritys ei ole aikaisemmin voinut kuitata keskenään elinkeinotoiminnan ja muun toiminnan tuloja ja tappioita. Lue lisää tästä jutusta.

Verotuksenn suhteen hallitus valmistelee irtaimen käyttöomaisuuden hankintamenojen poistojen mahdollisuutta nykyistä nopeammin. Se esittää myös määräaikaisia tutkimusyhteistyökannustimia tavoitteena kannustaminen aineettomiin investointeihin.

Lue lisää kaikista vuoden verotuksen muutoksista tästä jutusta.

Hyödylliset linkit

Yrittäjän määräpäivät löytyvät tämän linkin takaa.

Näiden linkkien takaa löydän tietoa muutoksista teemoittain:

Työnantajamaksut

Kilometrikorvaukset

Päivärahat

Luontoisedut

Sairausvakuutusmaksut

TyEL-vakuutusmaksut

Työttömyysvakuutusmaksu 

Palkkalaskuri

Asiakirjapankki

Matkalasku- ja kuluselvityslomake

Vuoden 2020 arkipyhät

Jäsenedut