Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Työmarkkinat

Katso Yrittäjien TES-ohjeet – Teknologiateollisuuden TES tuo nyt mahdollisuuden 170 lisätyötuntiin vuodessa

Teknologiateollisuuden työehtosopimus vuosille 2020–2021 tarjoaa mahdollisuuden sopia palkankorotuksista ja työajoista paikallisesti myös järjestäytymättömissä yrityksissä.

Suomen Yrittäjät on laatinut ohjeistuksen Teknologiateollisuuden TES:n palkankorotuksista ja säännöllisestä työajasta sopimiseen. Ohjeet työehtosopimukseen liittyen löytyvät täältä.

TES:n mukaan palkkoja korotetaan 1,3% tänä vuonna ja 1,4% vuonna 2021, jollei paikallisesti synny muuta sopimusta. Näiden lisäksi on 0,6% yrityskohtainen korotus, joka voidaan jakaa henkilökohtaisesti tai kaikille tasasuuruisena.

Lisätyöaikaa esimerkiksi tuotantohuippuihin

TES antaa nyt myös mahdollisuuden sopia paikallisesti säännöllisen työajan lisäämisestä.  Maksimi on 170 lisätuntia vuodessa, esimerkiksi tuotantohuipuista johtuen. Kyseessä ovat siis säännöllisen työajan lisätyötunnit, ei ylityötunnit.

– Sekä palkankorotuksista että säännöllisen työajan järjestelyistä voidaan sopia myös työnantajaliittoihin kuulumattomissa järjestäytymättömissä yrityksissä, jotka noudattavat tätä työehtosopimusta yleissitovuuden perusteella, painottaa Suomen Yrittäjien asiantuntija, juristi Albert Mäkelä.

– Kun mahdollisuus paikalliseen sopimiseen on, sitä kannattaa käyttää, Mäkelä kannustaa.

Kun palkkaratkaisusta neuvotellaan paikallisesti, TES:n mukaan otetaan huomioon yrityksen tai työpaikan taloustilanne, tilauskanta ja työllisyystilanne sekä kustannuskilpailukyky markkinoilla.

Katso yksityiskohtainen TES-ohjeistus klikkaamalla tästä

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi