Etsi

Työmarkkinat

Teknologiateollisuuden yritykset lopettavat toistaiseksi Pron jäsenmaksujen perimisen

Jäsenmaksujen perinnän ja tulouttamisen keskeyttäminen on vastatoimi Ammattiliitto Pron sunnuntaina ilmoittamalle laajalle lakolle teknologiateollisuudessa. 

Ammattiliitto Pro uhkaa kahden viikon lakolla 60:ssä Teknologiateollisuuden jäsenyrityksessä 27. tammikuuta alkaen.

Jäsenmaksuperinnän keskeyttäminen koskee kaikkia Ammattiliitto Pron jäseniä, joilta Teknologiateollisuuden jäsenyritykset ovat keränneet maksut tähän saakka.

– Päätös jäsenmaksuperinnän jäädyttämisestä perustuu lakosta ja lakonuhasta aiheutuviin menetyksiin. Jäsenmaksuilla rahoitetaan myös uhkaamassa olevaa laajaa työtaistelua, eikä työnantaja voi olla tukemassa tällaista toimintaa jäsenmaksuperinnällä, Teknologiateollisuuden neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi perustelee.

SAK:n hallitus ilmoittaa olevansa ”tyrmistynyt työnantajan neuvotteluhaluttomuudesta”.

– Suomalaisten työmarkkinoiden menestysresepti on ollut pragmaattisuus ja nyt sitä työnantajilta todellakin kaivattaisiin. Työnantajapuoli on maalannut itsensä ideologisista syistä nurkkaan ja ajaa maata laajoihin työmarkkinahäiriöihin, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo tiedotteessa.

Suomen Yrittäjiltä kannanotto ay-jäsenmaksuista jo 2018

Suomen Yrittäjät julkisti lokakuussa 2018 liittokokouksessaan kannanoton, jossa SY kannustaa työnantajaliittoihin kuulumattomia, järjestäytymättömiä yrityksiä lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän.

Suomen Yrittäjien liittokokous totesi kannanotossaan, että monet yrittäjät ovat hyvin pettyneitä ay-liikkeen toimintaan.

”Siksi kannustamme työnantajia lopettamaan ammattiliittojen jäsenmaksujen perinnän, koska työnantajien tehtävä ei ole organisoida ammattiyhdistysliikkeen rahoituksen keräämistä. Ammattiliitot voivat kerätä jäsenmaksunsa myös suoraan jäseniltään”, sanotaan Suomen Yrittäjien kannanotossa.

toimitus(at)yrittajat.fi