Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Nyt tulee todellinen hirviökamerapuhelin: Samsungin uutuudessa yli 100 megapikselin kamera

Samsungilta odotetaan kuukauden sisällä ilmoitusta uusista huippupuhelimista, joiden joukossa on uusi ehdokas hirviökamerapuhelimeksi.

Samsung esittelee uudet älypuhelimensa 11. helmikuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Luvassa on Galaxy S20 ja sen isoveli Galaxy S20+, minkä lisäksi korealaisjätti tuo markkinoille uuden 5G-verkkoja tukevan huippupuhelimensa Galaxy S20 Ultra 5G:n. Tämän jutun kuva ei liity puhelimeen, josta ei ole vielä virallisia valokuvia.

5G-malli on erityisen kiinnostava, sillä sen odotetaan tuovan mukanaan peräti 108 megapikselin pääkameran. Näin ollen puhelin ottaisi omakseen hirviökameran tittelin, joka annettiin mediassa ensimmäisen kerran Nokian PureView 808 -mallille.

Pääkameran lisäksi Ultrassa olisi ennakkotietojen mukaan 12 megapikselin laajakulmakamera sekä 48 megapikselin telekamera varustettuna 10-kertaisella optisella zoomilla.

Kamera ei ole ainoa uutuuspuhelimen erikoisuus. Vahvistamattomien tietojen mukaan laitteessa on 100-kertainen zoom, joka olisi ensimmäinen lajissaan.

Galaxy S20 Ultra 5G:ssä on huhujen mukaan 12 gigatavua RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa odotetaan olevan vähintään 128 gigatavua. Tarjolle odotetaan myös 256 ja 512 gigatavun versiot. Laitteessa odotetaan olevan tuki teratavun kokoiselle muistikortille, joten tallennustila ei lopu aivan heti kesken. Tehokäyttäjän ja esimerkiksi yrittäjän kannalta on mielenkiintoista, että laitteen järjestelmäpiiriin on integroitu 5G-modeemi.

Ultra 5G:n akku on tavallista isompi ja kooltaan 5000 milliampeerituntia. Sen lataaminen nollasta täyteen kestäisi ennakkotietojen mukaan runsaat 70 minuuttia.

Samsungin Galaxy S20-sarjan perusversioon ei odoteta 5G-mallin kaltaista kamerakennoa. Kauas ei jäädä, sillä laitteen odotetaan pitävän sisällään yhden 64 megapikselin ja kaksi 12 megapikselin kamerakennoa. Optinen zoom olisi kolminkertainen. Videokuvaajia hemmotellaan 8K-kuvaustilalla sekä zoom-mikrofonilla.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi