17.1.2020 klo 16:00
Uutinen

4H-yhdistys haastaa yrittäjät työllistämään nuoren kesätöihin – Kahdeksi viikoksi työpaikka

Suomen 4H-järjestö haastaa yrityksiä sponsoroimaan peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille kesätyöpaikkoja omilla paikkakunnillaan. Vastuullisessa kesäduuni -kampanjassa, jossa Suomen Yrittäjät on mukana, työllistetään alle 18-vuotiaita nuoria.

Mukaan pääsee 400 euron lahjoituksella. Sen turvin yksi ysiluokkalainen nuori saa kahdeksi viikoksi kesätyöpaikan paikallisen 4H-yhdistyksen kautta. Yhdistykset työllistävät nuoria esimerkiksi paikalliseen nuorisotyöhön tai ostamalla palveluita paikkakunnallaan toimivilta nuorilta 4H-yrittäjiltä.

Kesätyöhaasteeseen lahjoittava yritys voi itse valita, millä 4H-paikkakunnalla haluaa tukea nuoren työllistymistä. Lahjoittava yritys saa kiitokseksi tunnisteen, jonka avulla voi kertoa olevansa mukana tukemassa nuorten työllistämistä. Paikallisia 4H-yhdistyksiä toimii yli 200 paikkakunnalla.

– Nuoret joutuvat tekemään jo yläkoulussa valintoja tulevaa työuraa ajatellen. Nuorena hankittu työkokemus voi auttaa eteenpäin, tukea opintojen loppuun saattamista tai jopa ehkäistä syrjäytymistä, sanoo 4H:n kehityspäällikkö Anu Parviainen.

4H-yhdistysten ja nuorten omien 4H-yritysten kautta työllistyy vuosittain yli 8000 nuorta. Kesätyö on nuorelle usein ensimmäinen kosketus työelämään.

Kesätyössä opitaan työelämätaitoja ja se voi tukea myös uravalinnassa. 4H on nuorille vastuullinen työnantaja. Palkkaus on työehtosopimuksen mukaista, ja jokainen nuori perehdytetään tehtävään. Olemme sitoutuneet vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

4H:n kautta 13–28-vuotiaat nuoret voivat saada palkkatyön tai he voivat perustaa oman 4H-yrityksen. Mukaan voi ilmoittautua nettilomakkeella Suomen 4H-liiton verkkosivujen kautta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa kesätyönantaja saa neuvontaa palkkaamiseen

Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa yrittäjiä tarjoamaan nuorille myönteisiä kokemuksia kesätyöstä.

– Olemme tehneet vuosia yhteistyötä Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa. Tavoite on tarjota mahdollisimman monelle nuorelle vastuullinen kesätyö, verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä sanoo.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuu vuosittain satoja työnantajia.

– Kannustamme myös pieniä yrityksiä lähtemään kampanjaan mukaan. Kesätyön tarjoaminen on yrittäjille hyvä tilaisuus antaa nuorille hyvä ensivaikutelma työelämästä, Manai kertoo.

Kampanjaan voi ilmoittautua osoitteessa www.kesaduuni.org/ilmoittaudu.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi