27.1.2020 klo 13:54
Uutinen

Microsoftin uusi nettiselain kerää kehuja – Näin otat käyttöön yrityksille tarkoitetun ominaisuuden

Microsoft on julkaissut uuden Edge-selaimen, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on selvästi aikaisempaa versiota nopeampi.

Microsoftin Edge-selain on kerännyt myönteisiä arvioita kansainvälisen median keskuudessa. Uutta versiota kehutaan muun muassa nopeudestaan. Uutukainen on ladattavissa myös macOS-käyttöjärjestelmälle.

Viime viikon keskiviikkona julkaistu versio perustuu avoimeen lähdenkoodiin ja on vertailuissa päihittänyt nopeudessa muun muassa Mozilla Firefoxin ja Google Chromen. Uusi Edge on edeltäjäänsä kaksi kertaa nopeampi.

Edgeen on nyt integroitu Windowsista tuttu Microsoft Defender, joka suojaa käyttäjään muun muassa datankalasteluyrityksiltä. Yksityisyyttä parantaa ominaisuus, jolla voi estää sivustojen seurantatoiminnot.

Näin avaat Internet Explorer -tilan

Yritykset saattavat hyötyä Edgen Internet Explorer -tilasta, joka tarjoaa nykyaikaisen mutta yksinkertaistetun version IE-selaimesta. Edge-selaimen IE-tilan voi avata seuraavasti:

1. Avaa selain ja siirry seuraavaan osoitteeseen: edge://flags/#edge-internet-explorer-integration

2. Klikkaa laatikkoa Enable IE Integration -tekstirivin vieressä ja valitse alasvetovalikosta IE Mode.

3. Luo työpöydällesi Edge-pikakuvake.

4. Klikkaa kuvaketta hiiren oikealla painikkeella. Valitse ominaisuudet (engl. preferences) ja lisää seuraava teksti näkyvillä olevaan tekstiruutuun: –ie-mode-test

5. Ota muutokset käyttöön ja klikkaa Ok. Käynnistä varmuuden vuoksi Edge uudelleen.

6. Nyt IE-versio on käytössäsi. Avaa haluamasi verkkosivu. Avaa Edge-asetukset ja edelleen työkalut. Valitse ”open sites in Internet Explorer mode”. Kyseisellä valinnalla selain avautuu jatkossa IE-moodissa.

Uudistettu käyttöliittymä

Microsoft on uudistanut Edge-selaintaan paitsi nopeuden puolesta, myös käytettävyydeltään. Ulkoasu on aikaisempaa selkeämpi ja tuki laajennusosille on kattavampi. Lisäksi selaimessa on kokoelmat-ominaisuus, johon voi raahata kuvia ja sisältöä suoraan verkosta.

Käyttäjän etu on myös se, että selainta voi mukauttaa aikaisempaa monipuolisemmin omiin tarkoituksiin sopivaksi. Käyttäjän selainasetukset siirtyvät vanhasta selaimesta uuteen.

Uudistetun Edgen voi ladata Windowsin versioille 7, 8 ja 10 sekä macOS:lle täältä. Edge on tarjolla myös Android- ja iOS-mobiilikäyttöjärjestelmille. Windows-versio eroaa Mac-versiosta muun muassa siinä, että se tarjoaa Netflixin 4K-striimauksen.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi