Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

"Jihuu!" – Vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset palkittiin 

Parhaiksi paikallisyhdistyksiksi tuli ennätysmäärä ehdotuksia. Parhaat palkittiin risteilyllä sunnuntai-iltana.

Joroisten Yrittäjät, Ruokolahden Yrittäjät, Ulvilan Yrittäjät ja Kuopion Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2019 parhaina paikallisyhdistyksinä. Vuoden 2019 toimialajärjestö on Nuohousalan Keskusliitto ry. Lisäksi palkittiin Alavieskan Yrittäjät Vuoden tekijänä, Ilomantsin Yrittäjät Vuoden vaikuttajana ja Lempäälän Yrittäjät Vuoden viestijänä.

Parhaan järjestövideon palkinnon voitti Vaasan Yrittäjien tuottaman video, joka nosti esiin NoWork-yhteisön. Se mahdollistaa matalan kynnyksen verkostoitumisen. Lisäksi video välittää vahvistamista ja tunnetta. Video on onnistuttu tekemään paikallisyhdistyksen resursseilla. 

Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Victorialla sunnuntai-iltana 9. helmikuuta.

Ennätysmäärä ehdokkaita

Paikallisyhdistysten hakemuksia palkintojen saajaksi tuli tänä vuonna ennätyksellinen määrä. Suomen Yrittäjillä on 383 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. 

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: 1–99, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä.  

Joroisten Yrittäjät edistää oman paikkakuntansa elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä 

Joroisten Yrittäjät Etelä-Savosta palkittiin parhaana pienimpien yhdistysten sarjassa. Yhdistyksen toiminta on monipuolista ja vahvistaa niin paikkakunnan yrittäjien kuin Joroisten elinvoimaa.  

Ruokolahden Yrittäjät tukee yrittäjien osaamista  

Alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Ruokolahden Yrittäjät Etelä-Karjalasta 12 osallistujasta. Yhdistys on järjestänyt monipuolisesti koulutusta yrittäjille ja tehnyt pitkäjänteisesti oppilaitosyhteistyötä sekä tuonut uudenlaista avoimuutta järjestön hallintoon.  

– Ruokolahden yrittäjät ovat opiskelleet venäjää ja digitalisaatiota. He ovat myös avanneet hallituksen kokouksia kaikille jäsenilleen, Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Nina Rasola sanoo.

Ulvilan Yrittäjät aktiivisesti ja uudistaen vie yrittäjien asiaa eteenpäin 

Ulvilan Yrittäjät Satakunnasta palkittiin parhaana 200–500 jäsenyrityksen sarjassa. Yhdistys on aktiivisesti ja näkyvästi vaikuttanut ja viestinyt yrittäjien asioista sekä toteuttanut uudenlaisia tapahtumia.

Kuopion Yrittäjät pitää yritysten puolta ja yrittäjistä huolta  

Suurimpien yhdistysten, eli yli 500 jäsenyhdistyksen sarjassa palkittiin Kuopion Yrittäjät Savosta jo toista kertaa peräkkäin. Yhdistys on yrittäjän arjessa läsnä ja kehittää aktiivisesti ja pitkäjänteisesti toimintaansa.

– Ykköspaikan uusiminen on osoitus pitkäjänteisestä työstä, Rasola kertoo tuomariston perusteista.

 Vuoden tekijä Alavieskan Yrittäjät tuo lisäarvoa jäsenilleen 

Alavieskan Yrittäjät Keski-Pohjanmaalta on Vuoden tekijä. Yhdistys on puhaltanut koko kuntaan yhteishenkeä ja innostusta. Heidän järjestämänsä tapahtuma Amacing Race on esimerkki innovatiivisesta tavasta markkinoida yrityksiä kuntalaisille. 

Vuoden vaikuttaja Ilomantsin Yrittäjät vahvistanut kuntansa pitovoimaa 

Ilomantsin Yrittäjät Pohjois-Karjalasta valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Yhdistys on saanut toiminnallaan läpi ehdotuksen, jossa hyötyvät niin nuoret, kunta kuin yrittäjätkin. Paikallisyhdistys ja kunta ovat yhdessä tukeneet aloittavia lukiolaisia tietokoneen ja kirjojen hankinnoissa oman kotikunnan lukiossa.  

Vuoden viestijä Lempäälän Yrittäjät saa aikaa muutosta viestinnällään 

Vuoden viestijäksi tuli 24 ehdotusta. Lempäälän Yrittäjät Pirkanmaalta valittiin Vuoden viestijäksi. Yhdistys on saanut viestintänsä määrätietoisella kehittämistyöllä aikaan positiivista muutosta jäsenistönsä ja paikkakunnan yrittäjien arjessa. 

Vuoden toimialajärjestö Nuohousalan Keskusliitto ry  

Tähän kategoriaan tuli yhdeksän ehdotusta. Kisa oli tiukka. Nuohousalan Keskusliitto on Vuoden toimialajärjestö. Alan toimintaympäristö muuttui radikaalisesti vuoden 2019 alusta. Uudessa tilanteessa järjestö uudisti toimintaansa onnistuneesti: otettiin käyttöön OMAnuohooja-toimintamalli sekä käynnistettiin koulutusrakenteen uudistaminen. Liitto kunnostautui myös ympäristöasioissa, Mustahiili-kampanja sai Arktisen neuvoston kunniamaininnan. 

Kunniamaininnat menivät Helsinkiin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjille

Helsingissä toimii määrällisesti eniten yrityksiä, järjestäytymisaste vielä alhainen. Helsingin Yrittäjät tekivät paikallisyhdistysuudistuksen vuonna 2018. Uudet kuusi yhdistystä ovat uudistaneet toimintaansa palvelemaan yrityksiä entistä paremmin.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ovat keskittyneet ruotsinkielisten yritysten palveluiden kehittämiseen. Vuoden vaihteen jälkeen järjestöömme on liittynyt 250 uutta jäsentä.

Palkinnon vastaanottivat Mikaet Fredman ja Hippi Hovi.

lisäksi vuoden aluejärjestökumppaneina palkittiin Satakunnan yrittäjät.

 

toimitus (at) yrittajat.fi