7.1.2021 klo 12:12
Uutinen

Yrittäjien ja Googlen koulutukset jatkuvat – Tarjolla koulutusta myös rahoitukseen ja yrityksen myyntiin

Kuinka aloitan digitaalisen markkinoinnin ja mainonnan? Tai mitkä ovat yrityksen yleisimmät rahoituksen ongelmat? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksia Suomen Yrittäjien alkuvuoden etäkoulutuksissa. Tule mukaan!

Suomen Yrittäjät järjestää Googlen Grow with Google -ohjelmaan liittyen useita etäkoulutuksia myös alkuvuoden aikana. Koulutusten aiheet liittyvät digitalisaatioon, verkkonäkyvyyteen sekä markkinointiin ja myyntiin.

Lisää tietoa Googlen koulutuksista löydät täältä.

Koulutukset ovat maksuttomia ja tarkoitettu niin Yrittäjien jäsenille kuin ei-jäsenille. Koulutuksia on suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Koulutuksissa käydään läpi digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvattamiselle ja kehittämiselle eri näkökumista. Voit valita itsellesi sopivimmat aiheet mm. markkinoinnista, myynnistä, verkkonäkyvyydestä ja datan hyödyntämisestä.

19. tammikuuta esimerkiksi järjestetään koulutus digitaalisen markkinoinnin ja mainonnan perusteista.

Seuraava Googlen antama koulutus on sisältösuunnitelman teosta sosiaalisen median kanaviin. Tämä etäkoulutus järjestetään 2. helmikuuta.

Muut alkuvuoden aikana järjestettävät Google-koulutukset ovat:

Onko yrityksesi rahoitus kunnossa?

Tiistaina 12.1. järjestetään koulutus, jossa opetetaan asiat mitkä jokaisen yrittäjän pitäisi osata yrityksensä rahoittamisesta. Tutustu koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu täällä.

Kouluttajana on Suomen Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja ja Investors House Oyj:n toimitusjohtaja, DI Petri Roininen. Hän on toiminut yrittäjänä, pankinjohtajana ja pörssiyrityksen toimitusjohtajana. Roininen on neuvotellut ja järjestellyt rahoituksia 26 vuoden ajan.

Mitkä ovat yleisimmät rahoituksen pulmat?

– Tyypillinen rahoituspulma on toimintamalli, jossa rahaa sitoutuu paljon asiakkaille annettaviin maksuaikoihin, suureen varastoon tai keskeneräiseen tuotantoon. Se sitoo yrityksen ja yrittäjän rahat. Ja kasvussa se sitoo vielä enemmän. Tällöin pitäisi kenties rahoitustavan sijaan lähteä miettimään kuinka toimintamallia voisi muuttaa ja vapauttaa sitoutuvaa pääomaa, Roininen sanoo.

– Investointien ja kasvun rahoitus on aina oman haasteensa – mistä rahat ylipäänsä hankitaan? Ja miten löytää sopiva tasapaino oman ja vieraan pääoman välille?

– Ylenpalttinen toiveikkuus ja ikävien asioiden unohtaminen on rahoituksellinen perisynti. Mielellään ajattelemme tuottoja ja kuluja optimistisesti, mutta miten rahat riittävät, jos kulut nousevat 30 prosenttia, myynti sakkaa tai hinnat laskevat, Petri Roininen painottaa.

Aiotko myydä yrityksesi?

Mitä jokaisen yrittäjän tulisi tietää yrityksensä arvosta ja sen myyntikunnosta? 9. helmikuuta järjestettävässä koulutuksessa opit perusasiat siitä miten yrityksesi arvo muodostuu ja kuinka voit siihen vaikuttaa.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu täällä.

– Yritystä olisi hyvä pitkässä juoksussa kehittää siten, että sen arvo kasvaisi ja myytävyys olisi mahdollisimman hyvä. Tämä tarkoittaa, että ymmärretään mistä yrityksen arvo muodostuu ja pidetään sitä tukevat perusasiat kunnossa, toteaa koulutuksen vetäjä Petri Roininen.

Minkä virheen yrityksen myyntivaihetta lähestyvät yrittäjät yleensä tekevät?

– Toisinaan jokin yksittäinen seikka saattaa sysätä myyntiajatuksen liikkeelle. Tällainen tekijä voi liittyä esimerkiksi terveyteen, motivaatioon, ihmissuhteisiin tai talouteen. Mikäli vasta silloin aletaan miettimään yrityksen arvoa ja myytävyyttä, saatetaan olla myöhässä, Roininen varoittaa.

– Toinen kaksipiippuinen juttu on ylisuuri riippuvuus pääomistajasta. Yrittäjyys on väkevä voima ja menestyvän yrityksen ajuri. Toisaalta arvokas ja myytävissä oleva yritys ei ole liian riippuvainen vain yhdestä henkilöstä. Yrittäjyyttä voi myös laajentaa ajoissa, Roininen sanoo.

Koulutukset rahoituksesta sekä yrityksen arvosta ja myynnistä ovat maksuttomia ja tarkoitettu niin Yrittäjien jäsenille kuin ei-jäsenille.

toimitus(at)yrittajat.fi