Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Samsung esitteli uuden huippupuhelimensa: 10-kertainen zoomaus ja houkuttimia videokuvaajalle

Samsungin Galaxy S -mallisto täydentyy uusilla versioilla, jotka tuovat parannettuja ominaisuuksia etenkin kuvauskäyttöön.

Samsung on esitellyt uuden lippulaivapuhelintensa malliston, joka tulee Suomessa myyntiin 29. tammikuuta. Samalla Samsung laskee Galaxy-malliston huippumallin hintaa edellisestä malliversiosta. Galaxy S21 on 120 euroa edullisempi kuin edellinen malliversio S21 tullessaan myyntiin. S21:n hinta on 879 euroa. Malliston kallein S21 Ultra on sekin 100 euroa edullisempi kuin edeltäjänsä. Ultran hinnat alkavat 1299 eurosta. Näiden mallien keskelle hinnaltaan sijoittuu isommalla näytöllä ja kookkaammalla akulla varustettu Galaxy S21+.

Samsung on ottanut mallia Applesta siinä, ettei se toimita myyntipakkauksessa enää laturia eikä kuulokkeita. Näin pakkauksesta on saatu ohuempi ja ekologisempi. Toisaalta käyttäjä, jolla ei ole laturia entuudestaan, joutuu nyt hankkimaan sen erikseen. USB-C -latauskaapeli paketista tosin löytyy edelleen.

Ulkoisesti uutuus-Samsungin yksi merkittävimmistä uudistuksista on luopuminen näytön sivulle kaartuvasta näytöstä. Nyt näyttö on tasainen kuten useimmissa sen kilpailijoissa. Kaartuva näyttö on saanut osalta käyttäjiä kritiikkiä sen tuottamista virhepainalluksista käytön aikana.

Ultra-mallissa 10-kertainen optinen zoomaus

S21-malliston merkittävimmät tekniset uudistukset löytyvät jälleen kerran kameraominaisuuksista, mutta ne on keskitetty kalleimpaan S21 Ultra 5G-malliin. Sen pääkamerassa on edellisen malliversion Ultran tavoin 108 megapikselin kenno, mutta tällä kertaa kennon ominaisuudet ovat parantuneet muun muassa värintoiston osalta.

Uuteen Ultraan on sisällytetty kaksi kappaletta kymmenen megapikselin telekameraa, joista toinen tarjoaa peräti 10-kertaisen optisen zoomauksen. Neljäntenä kameraelementtinä puhelimen takaa löytyy 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etukamerassa megapikseleitä on 40. Videokuvaaja voi halutessaan tallentaa leikkeet 8K-formaatissa, joka tosin ei ole vielä kovin järkevää nykyisten näyttöjen tukiessa enimmäkseen 4K-tarkkuutta.

Kuvaajalle S21-malliston mielenkiintoinen uudistus on uuden prosessorin mahdollistama toiminnallisuus, joka mahdollistaa kuvauksen jaetulla näytölla samanaikaisesti etu- ja takakameroilla. Videokuvauksen aikana käyttäjä voi tallentaa ääntä samaan aikaan puhelimen mikrofoneilla ja Bluetooth-kuulokkeilla.

Ultra-mallissa on ensimmäistä kertaa myös tuki Samsungin S Pen -kosketuskynälle, joka on tuttu Galaxy Note -malleista. Kynälle ei kuitenkaan ole paikkaa puhelimessa, joten sitä käyttävän täytyy keksiä kynälle toinen säilytyspaikka. Kynää ei toimiteta mukana tuotepakkauksessa.

Kuva: Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi