Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

EY palkitsi vuoden 2020 yrittäjät – Perheyritys Hakola Huonekalu on kääntänyt perinteisen toimialan uudelle kasvu-uralle

Konsulttiyritys EY:n järjestämässä EY Entrepreneur of the year -kilpailussa palkittiin tämän vuoden voittajat tammikuun 15. päivä. Hakola Huonekalu on vuoden perheyritys. Se on kääntänyt perinteikkään toimialan uudelle kasvuvaihteelle.

Vuoden perheyrittäjä 2020 -palkinnon sai Hakola Huonekalujen toimitusjohtaja Annaleena Hakola. Jurvasta kotoisin olevalla yrityksellä on laatuhuonekalujen valmistamisesta jo yli 50 vuoden kokemus.

Entrepreneur of the Year -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Voittajat valitsi laajasti suomalaista liiketoimintaosaamista edustava riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

– Hakolan tarina on hieno osoitus siitä, miten perinteikäs yritys pystyy uudistumaan ja nostamaan yrityksen uudelle kasvuvaihteelle. Samalla on kuitenkin pidetty kiinni yrityksen arvoista, kuten ekologisuudesta ja kotimaisuudesta, tuomariston puheenjohtaja Kauppi sanoo.

Kilpailuun osallistuneista 54 yrityksestä finaaliin tiensä selvitti 10 kasvuyritystä, jotka edustivat sekä globaalille asiakaskunnalle suunnattua huipputeknologiaa että perinteisempää kotimaista teollisuutta. Yhteistä kaikille yrityksille oli voimakas kasvu ja uudenlainen lähestymistapa toimialaansa.

– Minulle henkilökohtaisesti tämä on valtavan merkityksellinen asia. Se, että olen tukijoukkojeni kanssa saanut viimeisen kuuden vuoden aikana kasvatettua pienestä perheyrityksestämme lähes 40 henkilöä työllistävän menestyneen designfirman, on omaskin mielestäni aivan mahtava suoritus. Ja nyt se, että saa tunnustusta tekemästään valtavasta työstä, tuntuuhan se upealta, Hakola sanoo.

– En olisi tässä ilman isääni Jaria, joka luotti minuun, kun hyppäsin mukaan perheyritykseen.

Annaleena Hakola ja isänsä Jari Hakolan kanssa kertoivat Yrittäjä-lehdessä 4/2019 yrityksen kasvutarinan sekä brändiuudistuksesta ja digiloikasta. Oli tuotava perheyrityksen tarina esiin.

– Brändiuudistukseen saa helposti upotettua satojatuhansia, mutta me teimme tämän pienellä budjetilla. Toki se tarkoitti, että isän kanssa teimme puolitoista vuotta töitä seitsemän päivää viikossa.  Ei paljon lomia pidetty. Vauva, esikoispoika, kulki siinä mukana, Hämäläinen kertoo.

Lue juttu: Hakola brändäsi perinteikkään huonekalufirman digiaikaan – koppiauto vaihtui verkkokauppaan

EY Entrepreneur of the Year -kilpailun pääsarjan voittajaksi valittiin lahtelaisen rakennusalan yrityksen Peikko Groupin Topi Paananen. Vuoden Start-up-yrittäjä 2020 -palkinnon saivat Swappie Oy:n perustajat Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, ja Vuoden vastuullisuusteko -kunniamaininnan sai Spinnova Oy:n toimitusjohtaja Janne Poranen.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi