28.1.2021 klo 08:53
Uutinen

Uuden Bond-elokuvan piti olla massiivinen mainos Nokia-puhelimille – Korona toi yllättävän käänteen

Nokia-puhelimista tunnettu HMD Global haluaisi, että osa uusimmasta Bond-elokuvasta kuvataan uudestaan.

Jo kuvattu ja elokuvateatterilevitystä odottava uusin James Bond -seikkailu No Time To Die on lykkääntynyt koronapandemian seurauksena. Elokuvan piti tulla ensi-iltaan jo viime vuoden maaliskuussa. Tämän hetken tiedot kertovat, että Bond-uutuus tulisi teattereihin vasta lokakuussa.

Tämä on ollut kova kolaus paitsi elokuvan tuottajille, myös suomalaiselle HMD Globalille, jonka Nokia-puhelimet ovat elokuvassa esillä näkyvästi.

HMD Global on satsannut isoja summia Bondin yhteyteen rakennettuun mainoskampanjaan, jonka keihäänkärkinä ovat uudet älypuhelimet. HMD Global valmistaa lisenssisopimuksella Nokia-tuotemerkillä varustettuja puhelimia.

Brittiläinen The Sun kertoo, että elokuva saatetaan joutua kuvaamaan osittain uudelleen, koska siinä näkyvät Nokia-puhelimet ovat ehtineet vanhentua. Elokuvan avulla oli tarkoitus markkinoida HMD Globalin ensimmäistä 5G-Nokia-puhelinta (Nokia 8.3 5G) sekä kolmea muuta puhelinmallia (Nokia 7.2, Nokia 5.3 ja Nokia 3310). Esimerkiksi 7.2 tuotiin myyntiin jo vuoden 2019 syksyllä. 5G-puhelinmalli on sekin ensi syksynä jo vuoden vanha laite.

The Sunin mukaan HMD:n ohella myös toinen yhteistyökumppani haluaisi, että osa kohtauksista kuvataan uudelleen. Elokuvassa näkyy Omega-rannekello, jonka malli vanhentuu niin ikään elokuvan julkaisun viivästyessä. Lehden mukaan pyynnöt kohdistuvat etenkin kohtaukseen, jossa James Bondille jaetaan uusia teknisiä varusteita. On kuitenkin mahdollista, että ongelma ratkaistaan elokuvan jälkikäsittelyssä.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi