Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Markkinointi

Taksiyrittäjä hyötyi Ely-keskuksen konsultointipalvelusta – Apua nettisivujen tekoon ja asiakaspalvelun kehittämiseen

Kouvolalainen taksiyrittäjä haki Ely-keskuksen Analyysi-palvelua toukokuussa ja on saatuun neuvontaa erittäin tyytyväinen. Kuljetusyrittäjä Kari Rieppola kokee myös hyötyneensä. Lue tästä, voisitko sinä hyödyntää Ely-keskuksen kehittämisavustusta tai -palveluita?

Taksiyrittäjä Kari Fihlman kiittelee Ely-keskusten keväällä myöntämää poikkeusrahoitusta yritystoiminnan kehittämiseen. Ilman sitä firman kehittäminen olisi jäänyt. Fihlman haki toukokuussa Ely:n kehittämispalveluiden kautta Analyysi-palvelua. Fihlman työllistää viisi henkilöä itsensä mukaan lukien.

– Poikkeusrahoituksen jälkeen rupesimme tutkimaan, ja huomasin, että Ely tarjoaa konsultointipalvelua. Hain konsultointipäivää yritystoiminnan nykytilan arvioimiseen ja kehittämiseen. Tehtiin swot-analyysi.  

– Laitoimme alulle kehittämisohjelman, johon kuului nettisivut, Facebook-sivujen suunnitteleminen ja tekeminen sekä asiakaspalvelun kehittäminen. Ohjelmaan kuului kirjanpidon suunnittelut, vuodesta 1993 yrittäjänä toiminut Kari Fihlman kertoo.

Nettisivujen ja Facebook näkyvyyden tavoitteena on saada lisää asiakkaita.

Hän aloitti yhdellä konsulttipäivällä, mutta päätyi heinäkuussa hakemaan kasvuun ja uudistamiseen tarkoitettua kolmea lisäpäivää. Ely:n konsultointipalvelua tarjottiin syksyyn asti koronan vuoksi alennetulla hinnalla.

– Yksi päivä analyysin tekemiseenkin on hyvä ihan pelkästään. Analyysissa tuli selville, että ehkä kirjanpitäjäkin kannattaisi vaihtaa. On ollut hyvä saada ajatuksia yritystoiminnasta.

Keväällä Fihlman, työntekijät ja Tulosmarkat Oy:n konsultti istuvat alas tavoitteenaan kehittää asiakaspalvelua. Tämä on viimeinen konsultointipäivä.

Taksiautoilijalla kysyntä on vähentynyt koronan myötä. Uusien palvelujen kehittäminen alalla on kuitenkin vaikeaa.

– Kymenlaakson Taksin kautta tulee kauppakassiajoja. Ajovälityksen kautta tulee sote-, Kela- ja VR:n ajoja.

Yksinyrittäjien ja pienyrittäjien kannattaa hyödyntää Ely:n kehittämispalveluita

Ely-keskuksen rahoitusyksikön päällikkö Jaakko Ryyminin mukaan yksinyrittäjät hakevat Ely-keskuksen kehittämisavustusta todella vähän.

– Yksinyrittäjät toimivat usein myös toimialoilla, joille rahoitusta ei kilpailun tai runsaan tarjonnan vuoksi valitettavasti voida pääsääntöisesti myöntää. Pienemmille yrityksille voi sopia Ely-keskusten yrityksen kehittämispalvelut, jonka avulla voi hankkia asiantuntijapalveluita toiminnan kehittämiseen tuetusti.

Kehittämishanke on sisällöltään ja tavoitteiltaan laajempi ja sen avulla voi esimerkiksi kehittää uutta tuotetta tai palvelua, tai ohjelmistoja. Tyypillisessä kehittämishankkeessa voidaan esimerkiksi selvittää kansainvälistymiseen liittyviä toimenpiteitä.

Kuljetusyrittäjä: ”On hyvä käydä niin sanotusti ulkopuolisen kanssa välillä läpi, missä mennään”

Kuljetusyrittäjä Kari Rieppola haki keväällä Ely:n kehittämispalveluiden Analyysi-palvelua kolmen konsulttipäivän verran.

– Kävimme läpi firman nykyhetken tilanteen ja koronan vaikutukset toimintaan, sekä kehittämismahdollisuudet. Lähdimme kehittämään olemassa olevia toimintoja sekä markkinointia. Markkinointi oli jäänyt vähäiselle, kouvolalainen Kari Rieppola kertoo.

Rieppola halusi vielä jatkaa konsultin kanssa, ja haki Ely:stä lisäkonsulttipäiviä kasvuun ja uudistamiseen.

– On hyvä käydä niin sanotusti ulkopuolisen kanssa välillä läpi, missä mennään. Näin tulee pakollisia pysähtymisiä ja joutuu ajattelemaan kehittämistoimia.

Seitsemän henkeä työllistävässä Kari Rieppola Ky:ssä tehtiin asiakastyytyväisyyskysely, ja sen mukaan jatkosuunnitelmat.

– Lisäksi olemme kehittäneet uusia tuotteita, lisäämme muun muassa kalustekuljetusten asennuspalveluita.

 

Kuvassa: Kari Fihlman ja kuljettaja Joonas Savolainen. Kuva: Hannu Lehesvirta

Ilmoittaudu mukaan webinaariin ELY-keskus kansainvälistyvän yrityksen tukena 23. helmikuuta.  

Lue lisää: Tarvitseeko yrityksesi tukea liiketoiminnan kehittämiseen? Muistathan Ely-keskuksen kehittämisavustuksen ja yrityksen kehittämispalvelut

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi