1.2.2021 klo 09:52
Uutinen

Työnantaja voi tukea työntekijän hyvinvointia entistä helpommin – fysioterapiaan pääsee jatkossa ilman lähetettä

Verohallinto on päivittänyt työsuhde-etujen ohjeistusta verotuksessa, eikä enää edellytä työnantajan järjestämältä fysioterapialta lääkärin lähetettä.

Jos työnantaja halusi vielä vuonna 2020 tarjota henkilöstölleen fysioterapiaa verovapaana henkilöstöetuna, siihen piti saada lääkäriltä lähete.

Verohallinto on 1.1.2021 alkaen päivittänyt työsuhde-etujen ohjeistusta verotuksessa, eikä enää edellytä työnantajan järjestämältä fysioterapialta lääkärin lähetettä. Edun verovapauden edellytyksenä ei myöskään ole se, saako työnantaja hoidosta Kelalta korvauksia vai ei.

Suomen Kuntoutusyrittäjät oli ajamassa muutosta.

Fysioterapia on laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa ihmisen liikkumis- ja toimintakykyä ylläpitävää ja parantavaa terapiaa. Se poistaa kipuja, ja vähentää työelämästä poistumista.

– Työnantajan kannattaa siis tarjota fysioterapiaa henkilökuntaetuna, sillä se ehkäisee poissaoloja, Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtaja Satu Grekin sanoo.

Etu on työnantajalle entistä edullisempi, sillä lähetteen hankkimisesta aiheutuvat kulut poistuvat.

Henkilöstöetu-fysioterapian voi järjestää määrittelemällä työntekijälle, mitä palveluita työnantajan kustantama fysioterapia kattaa. Vaihtoehtoisesti työnantaja voi järjestää fysioterapian myös kohdennetulla maksuvälineellä tai vakuutuksella.

Kolmas tapa on perinteinen, eli työnantaja voi järjestää fysioterapian esimerkiksi hankkimalla palvelun palveluntarjoajalta, jonka kanssa se on tehnyt sopimuksen osana vapaaehtoista työterveyshuoltoa.

Kohdennettu maksuväline tarkoittaa lounas- ja virikesetelien kaltaisia palveluita. Aiemmin niiden verovapaa käyttö fysioterapiaan on edellyttänyt muun muassa lääkärin lähetettä.

– Nyt on työnantajilla erinomainen hetki tukea työntekijöiden hyvinvointia entistä helpoimmin, Grekin vinkkaa.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi