Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Muistatko tämän massasta erottuneen Nokia-puhelimen? Se on tulossa takaisin

Pyöreällä näppäimistöllä varustettu Nokia 3650 herätti aikanaan kritiikkiä, mutta onnistui silti saavuttamaan suosiota etenkin nuorempien käyttäjien keskuudessa.

Nokia 3650 oli aikanaan tavallisuudesta poikkeavalla tavalla muotoiltu älypuhelinmalli, jonka näppäimistö oli käännetty ympyrän muotoon. Puhelimen ilmestyttyä se herätti kritiikkiä käytettävyydestään, mutta moni käyttäjä myös piti puhelimesta.

Nokia-puhelimia nykyään valmistava HMD Global on viimeaikaisten vahvojen huhujen mukaan tuomassa kyseisen puhelinmallin retroversiota myyntiin. Aikaisemmin HMD on tuonut markkinoille uudet versiot muun muassa "banaanipuhelimena" tunnetusta 8110:sta sekä 3310:sta.

8650-malli esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Sen käyttöjärjestelmänä oli Symbian Series 60. Puhelimesta tuli kohtalaisen suosittu lähinnä nuoremman käyttäjäjoukon keskuudessa. Tekstiviestien kultakaudella moni koki kuitenkin pyöreän näppäimistön käytön hankalaksi. Osittain käyttäjien palautteen perusteella Nokia toi markkinoille myös perinteisellä numeronäppäimistöllä varustetun mallin (3660).

Uudesta 3650-mallista kertovat lukuisat teknologiajulkaisut maailmalla. Vahvistusta lanseeraukselle ei ole vielä saatu, mutta lähteet odottavat sitä lähiaikoina.

Tähän mennessä kaikki Nokia Originals -retropuhelinten uudet mallit ovat sijoittuneet niin sanottujen peruspuhelinten mallistoon. Ne eivät ole varsinaisia älypuhelimia, sillä toiminnallisuuksia omn karsittu.

Kuva: Nokia

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi