24.2.2021 klo 07:08
Uutinen

Ammattisotilaasta hiihtokeskusyrittäjäksi: Kuuntele Matiaksen tarina Yrittäjän podcastista

Ammattisotilaan ura sai jäädä, kun Matias Petäistö huomasi Sveitsin hiihtokeskuksen olevan myynnissä. – Hiihtokeskuksia ei tule kovin usein myyntiin, hän sanoo. Kuuntele miehen tarina Yrittäjän podcastin jaksosta.

Matias Petäistö jättäytyi vuosi sitten pois Puolustusvoimien unelma-ammatistaan, erikoisjääkäräaliupseerin virasta. Hänestä tuli Hyvinkäällä sijaitsevan Sveitsin hiihtokeskuksen yrittäjä. Yrittäjän podcastin uusimmassa jaksossa Petäistö kertoo tuoreen yrittäjän kokemuksista ja hiihtokeskusyrittäjän tilanteesta.

– Sotkeuduin aikanaan hiihtokeskusalalle nykyisen vaimoni kautta. Hänen suvussaan on ollut pitkään hiihtokeskusyrittäjyyttä ja sitä kautta tutustuin alaan. Aliupseerin työssä ajoi alan vaihtoon se, että sitä ei voi tehdä eläkeikään asti. Tällä hetkellä kyseisessä virassa voi pysyä enintään 15 vuotta. Päätin siis keksiä jotain muuta, koska en enää voinut jäädä unelmatyöhöni.

Petäistöllä ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä. Sveitsin hiihtokeskuksestakaan hänellä ei ollut aikaisempaa kokemusta.

– Olihan se iso päätös, mutta minulla on aina ollut tavoitteena kehittää itseäni. Siinä mielessä se oli looginen ratkaisu, koska olin työskennellyt Talmassa pari-kolme vuotta rinnepuolella. Hiihtokeskuksia ei tule kovin usein myyntiin. Huomasin jostain mediasta tiedon avoimesta myynnistä ja siitä pyörät lähtivät pyörimään. Kaupantekoon meni viikkoja, koska kauppaa piti tehdä sekä Hyvinkään kaupungin että entisen omistajan kanssa. Juridisesti prosessi ei ollut kovin yksinkertainen.

Kuuntele Yrittäjän podcastin jakso Supla-palvelusta, Spotifysta tai Googlen podcast-palvelusta!

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi