Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Mistä viranomaisten ohjeita koronavirustilanteessa? – Kokosimme yhteystietoja

Kysymyksiin kannattaa etsiä vastauksia Usein kysytyt kysymykset -listauksista!

Koronaviruksen aiheuttaman tautitilanteen pahentuessa viranomaiset ovat antaneet uusia, tiukempia rajoituksia ja ohjeistuksia kontaktien välttämiseksi. Ohjeistukset vaihtelevat sen mukaan, onko alue leviämis- tai kiihtymistilanteessa vai perustilassa.

Ohjeistukset ovat aiheuttaneet hämmennystä ja epävarmuutta siitä, miten niitä tulee tulkita.

AVI päivittää UKK-listaa

Alueellisia rajoituksia antaa ja valvoo Aluehallintovirasto Avi. Se kokoaa muun muassa Usein kysyttyjä kysymyksiä -listaa sivuilleen, joista pääsee hyvään alkuun. Avi pyrkii saamaan vastauksia sivuilleen mahdollisimman nopeasti, ja lista päivittyy usein, eli kysymyslistaus kannattaa tarkistaa aina, jos joku askarruttaa.

Jos vastausta ei löydy UKK-listauksesta, kysymyksiä voi lähettää myös koronainfoon sähköpostitse osoitteeseen tai puhelimitse 0295 016 666, ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16.

Avin ohjeistukset ovat kuitenkin yleisluontoisia, eli jokaisen yrittäjän yksilölliseen tilanteeseen ei välttämättä saa vastausta.

Valtioneuvosto kertoo hallituksen päätökset

Valtioneuvoston tietoa ja neuvontaa koronavirustilanteesta löytyy omalta sivultaan. Monikieliset aineistot -sivulla on käännetty tietoa myös saamen kielille, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi käännettyjä hallituksen tiedotteita sekä suomalaisella viittomakielellä tulkatut hallituksen tiedotustilaisuudet. Sivuilta löytyy myös taustatietoa vallitsevaan tilanteeseen.

Sosiaali- ja terveysministeriöllä kootut ohjeet

Sosiaali- ja terveysministeriö on kerännyt sivuilleen antamansa koronavirustilannetta koskevat päätökset, viranomaisohjeet ja suositukset. Osa näistä perustui valmiuslakiin, osa muuhun lainsäädäntöön, kuten tartuntatautilakiin ja terveydensuojelulakiin. Sivustolta näkee myös, mitkä päätökset ovat vanhentuneet. 

Työ- ja elinkeinoministeriö 

Työ- ja elinkeinoministeriö on koonnut omille koronavirussivuilleen toimintaohjeita yrityksille, usein kysytyt kysymykset sekä muuta hyötytietoa. Yritys Suomen neuvontapalvelun valtakunnallinen numero  on +358 2950 24880  ja se on auki arkisin 9.00–16.00.

THL:n tiedot viruksesta ja rokotteista

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL:n sivuilla on ajankohtaista koronaviruksesta -sivu, josta saa tietoa muun muassa rokotteista ja virusmuunnoksista.

 

Lue myös Kaikki Koronasta Yrittäjälle 

sekäk Suomi.fi tietolähteet yrittäjälle

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi