23.3.2021 klo 15:58
Uutinen

Palkitun kuvittajan kova homma: Tiivistä Avin määräykset yhteen piirrokseen – Tälläinen siitä tuli!

Kuvittaja Linda Saukko-Rauta antaa aluehallintovirastolle tunnustusta siitä, että viranomainen yrittää viestiä monessa kanavassa eri tavoin.

Livekuvittaja ja Vuoden 2019 yksinyrittäjänä palkittu Linda Saukko-Rauta sai Avilta toimeksiannon kiteyttää Avin määräykset informatiivisiksi kuviksi.

Saukko-Rauta otti haasteen vastaan ja sai vapaat kädet. Asia on kimurantti ja sitä on vaikea esittää selkeästi.

– He olivat Avin päässä tiivistäneet ja jaotelleet asiasisältöjä, mutta tarkennuksia tuli kyllä matkalla. Kuvissa täytyi ottaa huomioon monta tasoa, kuten se, mitä määrää laki ja mitä määrää Avi sekä mitä rajoitukset tarkoittavat yksityiselle ja julkiselle toimijalle ja vielä alueellisesti.

Kuvituksessa piti näkyä lakimuutokset. Muutokset voivat kiepsauttaa koko tilanteen ympäri nopeastikin, jolloin kuvitus voi kestää aikaa tai vanhentua nopeasti. Saukko-Rauta antaa kuitenkin Aville tunnustusta siitä, että viranomainen yrittää viestiä monessa kanavassa eri tavoin.

– Tämä kuvitus on helppo pilkkoa esimerkiksi Instagramiin kuudeksi eri kuvaksi, jolloin se tavoittaa nuoria paremmin. Täytyy kokeilla eri tapoja saada viesti perille, ja reaktiot ovat olleet positiivisia, Saukko-Rauta sanoo.

Korona tyhjensi aluksi kalenterin

Koronakriisi on vaikuttanut myös Saukko-Raudan töihin. Aluksi kalenteri tyhjeni, mutta lopulta töitä on ollut paljon.

– Olen tarjonnut kuvitusta etä- ja hybriditapahtumiin sekä selventäviä ohjeita esimerkiksi käsienpesuun eri tilaajille. Yritykset ovat hakeneet uutta suuntaa, joten strategiakuvitusta on kysytty paljon.

Saukko-Rauta on hahmottanut maailmaa piirtämällä nuoresta pitäen muun muassa sarjakuvien muodossa. Edelleen hän tekee päiväkirjatyylisiä kuvituksia, joista osan synnyinseutunsa Etelä-Pohjanmaan murteella Redanredan-yrityksensä Facebook-sivulle.

– Ne saivat todella positiivisia reaktioita ja levisivät somekanavissa hyvin, Saukko-Rauta kertoo.

Lue myös: Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkintojen voittajat ovat kokeneet erikoisen vuoden – kasvua, täysstoppi ja uutta kehitystä

» Klikkaa tästä nähdäksesi Aluehallintovirasto-kuvan suurempana.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi

Kuvitus Linda Saukko-Rauta Aville