26.3.2021 klo 11:08
Uutinen

Ravintolasulun jatkosta päätös tällä tietoa sunnuntaina – Sulku jatkunee 18.4 saakka

Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta 18.4. saakka on tarkoitus käsitellä eduskunnassa siten, että laki voitaisiin vahvistaa sunnuntaina 28.3.2021.

Ravintoloiden alkuperäinen kolmen viikon sulkuaika tulee päätökseensä sunnuntaina. Näin ollen maanantaina 29. maaliskuuta ravintolat saisivat taas avata ovensa.

Hallitus on kuitenkin esittänyt jatkoa ravintoloiden sululle 18. huhtikuuta saakka. Päätöstä ei ole vielä syntynyt, vaan esitys on eduskunnan käsittelyssä.

Tämä on aiheuttanut hämmennystä ravintola-alan yrittäjien keskuudessa. Saako siis maanantaina avata ravintoloiden ovet?

Valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan, että hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta 18.4. saakka on tarkoitus käsitellä eduskunnassa siten, että laki voitaisiin vahvistaa sunnuntaina 28.3.2021.

Siis päivää ennen ravintoloiden alkuperäisen sulkukauden päättymistä. Se ei jätä ravintoloitsijoille juuri aikaa kutsua työtekijöitä töihin, hankkia raaka-aineita tai muuten valmistautua muutokseen.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan samalla säädetään asetuksella ne alueet, joissa ravintolat on pidettävä kiinni asiakkailta. Hallituksen esityksessä on liitteenä asetusluonnoksessa ne maakunnat, joissa ravintolat on suljettava asiakkailta. Päätös tehdään kuitenkin mahdollisimman ajantasaisen tautitilannearvion pohjalta ja asetukseen voi vielä tulla muutoksia.

On todennäköistä, että päätös ravintoloiden sulusta jatkuu 18. huhtikuuta saakka, mutta yksityiskohdat asetuksesta, joilla määrätään, mitä maakuntia se koskee, selviää vasta sunnuntaina.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi