Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjien puheenjohtaja Ylellä: Kuukauden aikahaarukka rajoitusten purussa yrityksille karkea

”Vahvasti toivon ja kannustan, että pystyttäisiin edes viikkotason tarkkuuteen arvioissa rajoitusten purkamisesta”, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoi Ylen A-studion exit-keskustelussa. 

– Kuukauden aikahaarukka yritystoiminnan pyörittämisessä varsinkin tällaisen vuoden jälkeen, kun kassat ja myös monen yrittäjän henkilökohtaiset säästöt on syöty kuulostaa melko karkealta, Petri Salminen sanoi A-studiossa Yle TV1:llä keskiviikkoiltana. 

Marinin hallitus oli samaan aikaan Helsingissä Säätytalolla neuvottelemassa niin sanotusta exit-suunnitelmasta eli siitä, miten Suomea vähitellen avataan sitten, kun koronatilanne paranee. 

Salminen konkretisoi katsojille mitä normaaliin paluu yrittäjille tarkoittaisi: näkymää tulevaan, että ihmiset pystyvät liikkumaan ja kuluttamaan ja yrittäjät pystyvät tilaamaan varastoja, joita myydä ja ottamaan mahdollisesti lomautettua henkilöstöä takaisin. 

Yrittäjien pitää pystyä valmistautumaan tulevaan

Salmisen mukaan on tärkeä kertoa ne arviot, missä järjestyksessä ja milloin rajoituksia puretaan, mutta mielellään koko ajan pitäisi päästä mahdollisimman suureen tarkkuuteen. 

Hän korosti, että suomalaisten yritysten – sekä kotimaassa toimivien palveluyritysten mutta myös vientiteollisuutta harjoittavien yritysten – pitää pystyä valmistautumaan tulevaan normaaliin. 

Salminen totesi, että vaikka takapakkiakin voi tulla, heti kun exit-suunnitelmasta alettiin puhua, alkoi näkyä valonpilkahduksia itse kunkin silmissä. 

–  Se antaa voimaa ja tulevaisuudenuskoa, hän sanoi.

”Samalla terveysturvallisuudesta kyse”

– On parempi kertoa niitä päivämääriä ja viikkoja, milloin rajoituksia puretaan, mutta toki kertoa sitten, jos tilanne muuttuu, hän sanoi. 

– Kyllä yrittäjät ymmärtävät, jos tilanne muuttuu. Tässä kuitenkin on samalla terveysturvallisuudesta kyse. 


toimitus @ yrittajat.fi