Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Suomen parhaat nuoret yrittäjät ja pikkuyrittäjät palkittiin – Voittajat myyvät frisbee-kiekkoja, hiihtoseikkailuja ja sytykeruusuja

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaalissa kisasi lähes 70 lasten ja nuorten yritystä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnitteli kaikkia Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneita ja vieraili jututtamassa nuoria.

Perus- ja toisen asteen pääpalkinnon voitti DiscRelease NY Jyväskylästä Mankolan yhtenäiskoulusta. Yritys myy ja ostaa käytettyjä frisbeegolfkiekkoja. Yhdeksäsluokkalaisen Luka Väisäsen (kuvassa) pyörittämä yritys myy tuotteita verkkokaupassa, josta asiakas löytää helposti laajan valikoiman kiekkoja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin heittäjille.

Pääpalkinto on kutsu Euroopan mestaruuskilpailuun Liettuaan heinäkuussa 2021 sekä 1000 € rahapalkinto.

Suomen Yrittäjät palkitsi DiscReleasen erikoispalkinnolla

Myös Suomen Yrittäjät palkitsi DiscRelease NY:n erikoispalkinnolla, joka on 1500 euroa. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen oli tuomaristossa valitsemassa voittajaa.

Tuomariston mukaan DiscReleasella on valmis liiketoiminta sekä vahva markkinoinnillinen ja myynnillinen ote yrittäjyyteen ja yrityksen toimintaan. Yritys on myös hienosti hyödyntänyt sosiaalista mediaa ja luonut jo vahvan verkoston yritystoiminnan tueksi.

Yritys on hyödyntänyt nousevan lajin ja trendin. Ideassa on huomioitu kiertotalousnäkökulma.

Hiihtoseikkailuja ja kiipeilyä

Korkea-asteen pääpalkinnon voitti Get Lost Adventure JA Helsingin Humak-ammattikorkeakoulusta. Get Lost Adventure JA toimii Helsingissä sekä Ylläksellä ja tarjoaa bikepacking-työpajoja, Skin-based hiihtoseikkailuja ja kiipeilyä ulkona. Pääpalkinto on 1000 € rahapalkinto.

Pikkuyrittäjät valmistavat sytykeruusuja

Vuoden Pikkuyritys -voittajaksi valittiin korkeatasoisten finalistien joukosta FiveFire Lappeenrannan Pulpin koulusta. Voittoisa pikkuyritys valmistaa sytykeruusuja ja kiehisiä kierrätysmateriaalista, ja myös pakkaa tuotteet kierrätysmateriaaliin. “Helpoin tuli – paras tuli” -sloganilla pikkuyritys myy upeita ja käytännöllisiä tuotteita omalla nettisivullaan. Tuomaristo, jonka muodostivat Ilkka Paananen, Pinja “Pinkku Pinsku” Sanaksenaho ja André Noël Chaker, vakuuttui erityisesti FiveFiren tuotteista, kiertotalouden huomioimisesta ja toimivista myyntikanavista.

Useita kategorioita

Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla yrittää -finaalissa palkittiin lukuisia muitakin nuorten yrityksiä. Palkintoja annettiin muun muassa näissä kategorioissa: paras tuote, palvelu, myyntitiimi, myyntipuhe, paras mainosvideo  ja paras virtuaalinen messuständi.

Tämän lisäksi yhteistyökumppanit, esimerkiksi Suomen Yrittäjät, valitsivat erityispalkintojen saajat.

Katso kaikki palkitut perusteluineen Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilta.

toimitus(at)yrittajat.fi