Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Verotus

Käytätkö vielä Katso-tunnistetta? Sait lisäaikaa, mutta Verohallinto hoputtaa siirtymään Suomi.fi -palveluun

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia voi käyttää Verohallinnon asiointipalveluissa ja tulorekisterissä 31.8.2021 asti. Suomen Yrittäjät ja Verohallinto järjestävät maksuttoman tietoiskun Suomi.fi -palveluun siirtymisestä.

Verohallinto on myöntänyt Katso-palvelun käyttäjille lisäaikaa Suomi.fi-valtuuksiin siirtymiseen. Jatkoaikaa myönnettiin aikaisemmin 30. huhtikuuta asti, mutta nyt aikaa siirtymisen suorittamiseen on annettu 31. elokuuta asti.

− Päädyimme myöntämään Katso-palvelun käyttäjille vielä neljä kuukautta lisäaikaa siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi.fi-palveluun. Haluamme Verohallinnossa varmistaa, että Katso-palvelua yhä käyttävät ehtivät saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, eikä sähköinen asiointi missään vaiheessa katkea, johtaja Saku Airosmaa perustelee.

Siirtymäajan päätyttyä Katso-tunnisteella ei voi enää kirjautua tulorekisteriin. Verohallinto muistuttaa, että Katso-tunnisteet eivät muutu automaattisesti Suomi.fi -valtuuksiksi.

Suurin osa yrityksistä ja yhteisöistä saa Suomi.fi-valtuudet käyttöönsä tunnistautumalla Suomi.fi:n valtuudet-palveluun ja antamalla valtuuden. Joidenkin yhteisöjen täytyy kuitenkin tehdä ensin valtuushakemus. Tällaisia yhteisöjä ovat muun muassa yhtymät sekä kuolinpesät, joilla on Y-tunnus.

Ilmoittaudu maksuttomaan tietoiskuun

Lisäajan tarkoituksena on helpottaa valtuushakemusten käsittelyn ruuhkautunutta tilannetta. Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen kannattaa Verohallinnon mukaan aloittaa heti. Ohjeen siirtymiseen löydät Verohallinnon verkkosivuilta.

Siirtyminen Suomi.fi-valtuuksiin tuo yrityksille etuja Katso-palveluun verrattuna. OmaVero-palveluun kirjautumiseen ei tarvita enää erillistä tunnistetta vaan pankkitunnukset riittävät. Lisäksi tilitoimiston kirjanpitäjät voivat nähdä kaikki valtuudet kerralla OmaVerossa.

Suomen Yrittäjät ja Verohallinto järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman tietoiskun Katso-palvelun käytön päättymisestä ja siirtymisestä Suomi.fi -valtuuksiin. Tietoiskussa kerrotaan muun muassa, mitkä yritysmuodot voivat siirtyä Suomi.fi-valtuuksiin itsepalveluna, mitkä joutuvat tekemään hakemuksen valtuuden saamiseksi ja miten valtuushakemus tehdään?

Ilmoittaudu tietoiskuun täältä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi