Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kaupallinen yhteistyö

Sähkön hintamyllerrys – riskejä ja mahdollisuuksia

Energian merkitys yrittäjälle vaihtelee merkittävästi eri toimialoilla. Siitä ei kuitenkaan kenenkään kannata maksaa liikaa. Viime kuukausina sähkön Pohjoismainen systeemihinta on noussut, mutta vastaavasti Suomen aluehintaero on laskenut. Tämä avaa merkittäviä mahdollisuuksia, kunhan tietää mitä tekee.

Kaupallinen yhteistyö: VENI Energia

Kulunut talvi oli lämpötilaltaan varsin lähellä pitkän ajan keskiarvoa. Vuoden 2020 aikana Pohjoismaiset vesivarastot ovat olleet huomattavasti normaalia korkeammalla, kunnes vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana tilanne on normalisoitunut. Kun samaan aikaan koronaviruksen aiheuttama kulutuksen lasku on ollut kohtuullisen maltillista, on sähkön markkinahinta kääntynyt alkuvuodesta selvään nousuun. Erityisesti Suomessa on myös hinnanvaihtelu ollut suurta, suurimpana syynä siihen on tuulisähkön tuotannon voimakas vuorokausivaihtelu.

Vuoden 2022 osalta mielenkiintoisin kysymys on Olkiluodon ydinvoimalaitoksen valmistuminen. Jos käyttöönotto etenee suunnitellusti, sillä on merkittävä positiivinen vaikutus Suomen aluehinnan vakauteen ja hintatasoon. Mahdolliset käyttöönoton viiveet voivat kuitenkin käydä kalliiksi suomalaisille sähkönkäyttäjille, jos sähkön hintariskeihin ei ole varauduttu suojaamalla hankintaa.

Yrittäjälle sähkömarkkinoiden aktiivinen seuraaminen ja ymmärtäminen eivät useinkaan ole niitä tärkeimpiä asioita. VENI Energia voi puolueettomana asiantuntijana auttaa.

–VENIn asiantuntijat seuraavat jatkuvasti markkinoita ja hankkivat asiakkaillemme sähköä parhaaseen mahdolliseen hintaan. Hoidamme sähkön kilpailutuksen ja koko sähkönhankinnan asiakkaidemme puolesta ja heidän etujensa mukaisesti. Sähköntoimituksen marginaali on aina kilpailukykyinen, ja sähkön hankintaan liittyvät riskit ovat hallinnassa, kertoo VENI Energian maajohtaja Ilkka Salonen.

VENIn tarjoamat palvelut sopivat kaiken kokoisille yrityksille aina taloyhtiöstä valmistavaan perusteollisuuteen. VENI on alan suurin toimija Pohjoismaissa ja hankkii sähköä yli 40 000 asiakkaalle noin kahdeksan miljardin kilowattitunnin vuosivolyymilla, mikä on lähes kymmenen prosenttia koko Suomen sähkönkulutuksesta.–Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan koon ja tarpeiden mukaisesti. Suurimmille asiakkaille tarjoamme henkilökohtaisen salkunhoitajan räätälöidyt palvelut, sanoo Ilkka Salonen.

Myös sähkön siirron sopimus kannattaa tarkistaa

Vaikutusmahdollisuudet sähkön siirron hintaan ovat rajalliset, mutta jotain on silti tehtävissä. Yllättävää kyllä, monesta sähkölaskusta löytyy rahanpalautukseen oikeuttavia virheitä.–Energialaskujen tarkistus -palvelussa asiantuntijamme tarkistavat sähkölaskunne virheiden varalta. ”Ei virheitä – ei maksua” -periaatteen mukaisesti laskutamme palvelustamme vain, jos saavutamme asiakkaillemme takaisinpalautuksia, toteaa Salonen. 

VENI Energia on nyt myös Suomen Yrittäjien uusi valtakunnallinen yhteistyökumppani. Se tarjoaa sekä Sähkönhankinta- että Energialaskujen tarkistus -palvelun jäsenetuna alennettuun hintaan. Samat jäsenedut saat myös Yrittäjäin Sähkönhankinnan kautta, www.sahkonhankinta.fi.

Lisätietoa jäseneduista

www.venienergia.fi