Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Tästä yleisestä "virheestä" Facebook haluaa eroon – kannustaa nyt käyttäjiä muuttamaan tapansa

Facebook kannustaa jatkossa käyttäjiään lukemaan artikkelin ennen sen jakamista muille.

Facebook aikoo jatkossa ohjeistaa aikaisempaa pontevammin käyttäjiään lukemaan jakamiaan sisältöjä. Tarkoituksena on vaikuttaa siihen, millaisia mielipiteitä sisällöstä tehdään niissä tapauksissa, joissa sisältö on luettu vain otsikkotasolla ennen jakamista eteenpäin muille käyttäjille. Yhteisöpalvelu testaa uutta ominaisuutta parhaillaan Android-käyttäjillä maailmanlaajuisesti.

Kyseessä on muistutus, jonka Facebook voi näyttää käyttäjälle, joka on jakamassa esimerkisi verkkomedian artikkelia ilman sen avaamista. Tämän jälkeen Facebook ehdottaa joko artikkelin avaamista tai sen jakamista suoraan.

Facebook perustelee ominaisuutta sillä, että ilman sisällön lukemista keskeiset faktat kyseisestä aiheesta saattavat jäädä huomaamatta. Muistuttamalla asiasta pyritään osaltaan parantamaan myös jaettavan sisällön laatua ja parhaassa tapauksessa vähentämään valeuutisten jakamista.

Kyseessä ei ole yhteistöpalveluiden keskuudessa uusi ominaisuus, sillä aikaisemmin Twitter toi palveluunsa saman kaltaisen muistutuksen. Tämän jälkeen palvelun käyttäjät avasivat jakamisen kohteena olevan artikkelin 40 prosenttia useammin, eli muistutus on selvästi tehonnut.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi