Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Ravintoloiden aukioloihin pidennyksiä helatorstaina – myös asiakkaita sallitaan enemmän

Valtioneuvosto päätti pidentää ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja helatorstaista 13. toukokuuta alkaen.

Tiukoista asiakasmäärän rajoituksista luovutaan kiihtymis- ja leviämisvaiheen maakunnissa. Tämä tarkoittaa, että anniskeluravintoloissa voi kaikilla alueilla olla puolet normaalista asiakasmääristä.  Muissa ravintoloissa asiakasmäärä voi olla jatkossa kolmeneljäsosaa normaalista. Asiakasmäärärajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Myös aukiolo- ja anniskeluaikoja pidennetään. Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnissa anniskeluravintolat saavat olla auki kello 05−19, ja anniskelu on lopetettava viimeistään kello 18. Muut ravintolat saavat olla auki kello 20:een, anniskelu on lopetettava kello 19.

Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Kymenlaakson ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä anniskeluaika jatkuisi kello 22:een ja aukioloaika kello 23:een. Muilla alueilla anniskella saa puoleen yöhön asti ja ravintolat voivat olla auki yhteen saakka.

Ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa edelleen ohjattava istumaan paikoillaan.  Esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Asiasta päätettiin tänään valtioneuvoston yleisistunnossa.

Lue lisää:

Valtioneuvosto tiedote

Ravintolarajoitukset maakunnittain

 

toimitus (at) yrittajat.fi