Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Markkinointi

PRH varoittaa valelaskuista: "Yrittäjät epätietoisia, pitääkö maksaa"

PRH:lla ei ole tiedossa, onko joku epähuomiossa maksanut perättömän laskun.

Patentti- ja rekisterihallitus kehottaa tavaramerkkiasiakkaitaan tarkkaavaisuuteen. Liikkeellä on laskuja muistuttavia tarjouskirjeitä, joissa kehotetaan maksamaan tavaramerkin rekisteröinti- tai uudistamismaksu.

Monet asiakkaat ovat erehtyneet luulemaan, että kirjeen lähettäjä on PRH tai Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO. Kirjeissä viitataan aitoihin tavaramerkkien rekisteri- tai hakemusnumeroihin.

– Meille on tullut soittoja, joissa asiakkaat eli yrittäjät ovat epävarmoja siitä, onko lasku aiheellinen. Kirjeissä on viitattu oikeisiin, olemassaoleviin tavaramerkkeihin ja se herättää epätietoisuutta siitä, onko laskuun reagoitava, PRH:n johtava neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki kertoo. 

PRH:n tiedossa olevien tapausten määrä ei ole merkittävä, eikä valelaskuissa pyydetyistä summista ole tietoa. Myllymäen mukaan kyseessä on aika ajoin toistuva ilmiö.

– Haluamme varoittaa asiasta ennen kesää, koska yrityksiin tulee harjoittelijoita, jotka eivät välttämättä osaa varoa. Meillä ei ole tällä hetkellä tiedossa, onko joku epähuomiossa maksanut tällaisen laskun.

PRH kehottaa kyseisten kirjeiden vastaanottajia lukemaan kirjeen sisällön tarkasti. Kaikissa PRH:n lähettämissä ilmoituksissa ja kirjeissä lukee selvästi "PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS".

Lisää aiheesta voit lukea PRH:n verkkosivuilta.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi