26.5.2021 klo 11:04
Uutinen

Verottajan rajapinnat tarjoavat sujuvuutta asioiden hoitamiseen – Asiat hoituvat suoraan taloushallinto-ohjelmistosta

Rajapintojen avulla yritys tai tilitoimisto voi hoitaa veroasioita suoraan omasta taloushallinto-ohjelmistosta, jolloin käyntiä OmaVerossa ei tarvita.

Verohallinto tarjoaa ohjelmistotoimittajien käyttöön reaaliaikaisen rajapintapalvelun ja massailmoittamiseen tarkoitetun rajapintapalvelun.

Rajapintojen avulla yritys tai tilitoimisto voi hoitaa veroasioita suoraan omasta taloushallinto-ohjelmistosta, jolloin käyntiä OmaVerossa ei tarvita. Rajapinta on tarjolla esimerkiksi veroprosentin hakemiseen. Rajapinnan avulla palkanmaksaja voi hakea työntekijöiden voimassa olevat veroprosentit palkanmaksupäivänä.

Avasimme juuri uuden rajapinnan, jonka avulla voi hakea Verohallinnon lähettämät kirjeet, päätökset ja selvityspyynnöt. Rajapinnan kautta osakeyhtiöt ja muut yhteisöt voivat myös vastata selvityspyyntöihin, joko tekstinä tai liittämällä mukaan tiedoston. Tarjolla on myös rajapinta tapahtumatietojen, kuten maksujen ja palautusten, hakuun. Näitä rajapintoja ovat varsinkin tilitoimistot toivoneet.

Kaksi rajapintaa: Vero API ja Apitamo PKI

Verohallinto tarjoaa tilitoimistoille ja yrityksille kaksi rajapintaa. Vero API ja ApitamoPKI eroavat toisistaan siten, että Vero API toimii reaaliaikaisesti.

Vero Apin kautta tietoja voi ilmoittaa Verohallinnolle ja hakea Verohallinnolta reaaliaikaisesti. Tällä hetkellä Vero Apia voi käyttää seuraaviin asioihin:

– veronumeron rekisteröinti ja kysely

–työntekijän veroprosentin kysely

– maksutietojen kysely

– varainsiirtoveron ilmoittaminen

– autoverotuksen ilmoitukset tapahtumien, maksujen ja palautusten haku eri verolajeista

– alustatalouden ilmoitukset kirjeet, päätökset ja selvityspyynnöt sekä selvityspyyntöihin vastaaminen

ApitamoPKI -rajapinnann kautta voi ilmoituksia lähettää suurina massoina. Tämän rajapinnan avulla voi lähettää suurimman osan Verohallinnolle annettavista ilmoituksista, esimerkiksi vuosi-ilmoitukset, arvonlisäveroilmoitukset tai muut oma-aloitteisten verojen ilmoitukset sekä yritysten ja yhteisöjen tuloveroilmoitukset.

Jos haluat ottaa rajapinnat käyttöösi, käänny oman ohjelmistotoimittajasi puoleen. Ohjeet ohjelmistotoimittajalle rajapintojen kehittämiseksi löytyvät täältä.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi