29.5.2021 klo 12:47
Uutinen

Vilkas Lähilauantai näkyi toreilla, kaduilla ja somessa – Yrittäjät kampanjoivat ostamaan paikallista

Yrittäjien Lähilauantai näkyi toreilla, kaduilla ja sosiaalisessa mediassa ympäri Suomen. Vilkaisu someen vakuuttaa, että yrittäjät ovat lähteneet vilkkaasti kampanjoimaan lähiostamisen puolesta.

Koruliike, taidegalleria, pyöräkorjaamo, konditoria, katukeittiö, kirppis, kartanokahvila, silmälasiliike, kauneushoitola, somekonsultti, kukkakauppa… Instagramin lähilauantai-virta näyttää, miten monimuotoisesti yrittäjät ovat mukana kampanjassa.

Lähilauantai järjestettiin nyt toista kertaa. Yrittäjien alue- ja paikallisyhdistykset järjestivät lukuisia tapahtumia eri puolilla Suomea.

Tampereella tempaistiin teemalla Mansesta on moneksi. Tamperelaisista yrittäjäyhdistyksistä muodostuva Tampereen yrittäjät järjesti useita tuntia kestävän Facebookin livelähetyksen, jossa tamperelaiset pienyrittäjät esittelevät toimintaansa hyödyn ja huvin merkeissä.

Linkki tapahtumaan: Mansesta on moneksi! Paikalliset yrittäjät livenä Lähilauantaina | Facebook

Kyläpuoti palvelee matkailijoita

Lapinjärvellä avattiin Lähilauantaina kyläpuoti, jossa on myynnissä vain lapinjärveläisten yrittäjien ja toimijoiden tuotteita. Ajatus puodista tuli kunnan ja yrittäjien yhteisillä aamukahveilla pari kuukautta sitten ja kunta tarttui yrittäjien toiveeseen.

– Halusimme tukea paikallisia yrityksiä ja nyt kun vaikuttaa siltä, että kotimaan matkailu on kasvussa tulevana kesänä, halusimme tarjota tällaisen mahdollisuuden esitellä paikallista toimintaa ja ostaa yhdestä paikasta laajasti erilaisia paikallisia tuotteita, kertoo Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka.

Lapinjärven kyläpuoti avattiin Lähilauantaina. Kuvat: Jonna Nygård

Pohjois-Karjalassa Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät järjestivät Lähilauantain tapahtuman Porokylän torilla. Ohjelmassa oli Y-visaa, ja paikalla on myös kuntavaaliehdokkaina olevia yrittäjiä.

− Hieno päivä oli ja olemme erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. Ihmiset innostuivat ja innostivat paikallisuuteen ja yrittäjyyteen. He ideoivat ja antoivat palautetta, kertoo Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjien puheenjohtaja Ella Kärki.

CleanMarin Oy muistutti paikallisten yritysten tukemisesta Facebookissa videolla, jossa tilaa brodeerauksia firman paitoihin Mickey´s Oy:ltä.

− Tuetaan paikallista, ostetaan läheltä! Kivijalkaliikkeiden ovipumput laulamaan ja verkkokaupat rullaamaan, kehottaa CleanMarinin toimitusjohtaja Mari Laaksonen.

Naantalissa yrittäjäyhdistys teki yhteistyötä Raision seudun koulutuskuntayhtymän kanssa. Joukko Rasekon merkonomiopiskelijoita oli näyttöinään auttanut yrityksiä rakentamaan Lähilauantain some-kampanjoita.

Raisiossa opiskelijat auttoivat yrityksiä somekampanjoissa. Kuva: Rasekon opiskelijat

Monella paikkakunnalla innostetaan kävijöitä keräämään yrityksistä ja liikkeistä ostosmerkintöjä passiin. Näin esimerkiksi Kymen Yrittäjien paikallisyhdistyksissä, jossa on aktivoiduttu Lähilauantaihin kuntavaalien alla.

− Mukana on kaikki alueemme kunnat. Niissä kuntavaaliehdokkaat ja muut yrittäjät jakavat ostospasseja, johon leimoja keräämällä osallistuu lahjakorttien arvontaan. Samalla välitämme kuntavaalilviestejä, Kymen Yrittäjien aluejohtaja Kari Jääskeläinen kertoo.

Lähilauantai on myös osa Yrittäjien kuntavaaliohjelmaa Ei kuntaa ilman yrityksiä. Kunta-asioita nostettiin esille esimerkiksi Pirkkalassa, jossa järjestettiin pormestariehdokkaiden tentti.

Pormestariehdokkaiden tentti keräsi hyvin väkeä Pirkkalan Lähilauantaihin. Unelmien Nainen Oy:n Taru Hostila veti porukalle letkeän jumpan. Kuvat: Jarmo Hautamäki

Lue lisää Yrittäjien kuntavaaliohjelmasta: Kuntavaalit 2021| Yrittajat.fi

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi