2.6.2021 klo 14:33
Uutinen

Vielä ehdit ilmoittautua: Kunnallisjohdon verkkoseminaari tarjoaa tanakkaa vaaliasiaa yrittäjille ja kuntapäättäjille

Kunnallisjohdon liveseminaari järjestetään lokakuussa. Tällä viikolla ohjelmassa on kaksipäiväinen verkkoseminaari.

Kunnallisjohdon perinteinen liveseminaari siirtyi koronatilanteen vuoksi ensi syksylle. Se järjestetään Helsingissä Finlandia-talossa 5.-6. lokakuuta.

Sitä ennen kunnallisjohto kokoontuu kaksipäiväiseen verkkoseminaariin 3. ja 4. kesäkuuta. Verkkotapahtumaan ehtii vielä ilmoittautua täältä.

Verkkotapahtumassa järjestetään torstaina virtuaalinen tilaisuus kuntavaalien yrittäjäehdokkaille. Perjantaina vuorossa on tilaisuus, joka on tarkoitettu erityisesti kunnan- ja kaupunginjohtajille sekä keskeisille elinkeinotoimijoille. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.

– Kunnallisjohdon verkkoseminaarin ensimmäinen päivä on tarkoitettu kuntavaaliehdokkaille viime hetken yrittäjyysbriiffiksi. Toivomme, että sisältö vauhdittaa yrittäjyyskeskustelua ennen vaalipäivää, mutta tähtäin on syksyllä alkavalla valtuustokaudella, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

Toinen päivä on Kujalan mukaan suunnattu kuntien johdolle ja elinkeinopolitiikkaa hoitaville.

– Tällä haluamme tuoda päätöksiä valmisteleville esiin yrittäjyyden kannalta oleellisia teemoja, kuten elinkeinopolitiikan uudistamistarpeita. Teemoina tänä vuonna ovat muun muassa yritysten ja alueiden elpyminen koronakriisistä, työllisyys ja julkiset hankinnat.

Torstain verkkoseminaarin avaa Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Petri Salminen. Tilaisuudessa annetaan muun muassa vinkkejä kampanjoinnin loppukiriin ja annetaan tietoa erilaisista luottamustehtävistä. Tapahtuma käynnistyy klo 18.

Perjantain virtuaalitapahtuman aloittaa Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Päivän agendalla ovat muun muassa puheenvuorot kunnallisista elinkeinopalveluista, julkisten hankintojen päätöksenteosta sekä kuntayhtiöiden roolista. Perjantain tilaisuus käynnistyy verkossa klo 9.

Livetapahtumassa asiaa kuntien elinvoimasta

Lokakuun livetilaisuudessa kuullaan yli 40 puhujaa. Luvassa on muun muassa kuntaministeri Sirpa Paateron ajatuksia kuntien elinvoiman lisäämisestä. Äänessä on myös Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren. Livetapahtuman jälkimmäinen päivä on varattu teemaseminaareille. Ilta huipentuu juhlavastaanottoon Helsingin kaupungintalolla.

Kunnallisjohdon seminaariin osallistuu vuosittain yli tuhat kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, kunnanvaltuutettua, yrittäjävaikuttajaa, maakuntapäättäjää ja muita alan huippuasiantuntijoita. Tapahtumassa osallistujat pääsevät keskenään pohtimaan kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä eri näkökulmista.

Kaikkien tapahtumapäivien ohjelmat ovat luettavissa täältä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi