Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

5G-puhelimen saa jo runsaalla 200 eurolla – nämä uutuudet tulevat myyntiin kesällä

5G-puhelinten hinnat ovat halventuneet merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Uusimpia 5G-älypuhelimia Suomen markkinoilla edustaa Nokia X10, joka on tullut ennakkotilattavaksi 299 euron hintaan. 5G-puhelimen saa halutessaan vielä tätä edullisemmin, sillä esimerkiksi Samsung on tuomassa myyntiin uutuusmallin, jonka hinta on vain 229 euroa. Kyseessä on heinäkuussa saataville tuleva Galaxy A22 5G.

5G-puhelinten hinnat ovat laskeneet nopeasti, kun nopeita datayhteyksiä tukevien puhelinten määrä on lisääntynyt. Tarjouksista 5G-puhelimia on voinut löytää vielä edullisemmin, parin sadan euron tuntumaan.

Ostajan kannalta hyvä asia on, että edullisesta hinnastaan huolimatta hintahaitarin alapäässä olevat 5G-puhelimet tarjoavat useimmiten varsin kilpaiukykyisiä ominaisuuksia keskihintaisiin puhelimiin verrattuna. Nokian X10-uutuusmallissa on esimerkiksi 48 megapikselin takakamera ja viiden megapiklselin ultralaajakulmakamerat. Tallennusmuistia löytyy 64 gigatavua ja näytön resoluutio on 2400x1080 pikseliä. Laite tukee myös pikalatausta ja laitteen takuuta on pidennetty kolmeen vuoteen.

Samsungin Galaxy A22 5G -mallista löytyy niin ikään 2400x1080 pikselin kosketusnäyttö. Muutkin ominaisuudet mukailevat Nokian uutuutta, sillä takakameran kennossa on 48 megapikseliä ja sen seurana on viiden megapikselin ultralaajakulmakamera. Sisäistä tallennustilaa on 64 gigatavua. Laite erottuu joukosta isolla 5000 milliampeeritunnin akulla.

Kuva: HMD Global, Samsung

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi