Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kunta

Kuntapäättäjät uskovat Yrittäjien vaaliohjelmaan: "Riittää tekemistä useaksi vuodeksi"

Kunnallisjohdon verkkoseminaariin osallistuneet kuntavaikuttajat ovat tyytyväisiä kunnan ja yrittäjien yhteistyöhön omalla kotiseudullaan.

Kunnallisjohto kokoontui kaksipäiväiseen verkkoseminaariin viime viikolla. Kunnallisjohdon foorumin varsinainen päätapahtuma järjestetään Finlandia-talossa 5.-6. lokakuuta. Tapahtumaan voi ilmoittautua täällä.

Vaasan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja ja yritysvalmennusta tarjoavan Innopop Oy:n Katja Rajala oli yksi viime viikon verkkoseminaariin osallistuneista yrittäjistä.

– Olen erityisen tyytyväinen, siitä että yrittäjien vahva kuntavaaliohjelma on innostanut ison joukon yrittäjäehdokkaita lähtemään ehdolle kuntavaaleihin. Ohjelma on selkeä myös jatkon kannalta, vaalien jälkeenhän työ vasta alkaa. Toivon, että vaalien jälkeen keskeiset yrittäjäteemat jalkautetaan, koska niitä ei ole tarkoitettu vain vaaliohjelmaksi. Niissä riittää tekemistä useaksi vuodeksi.

Rajalalla on ainakin oman kotikaupunkinsa kohdalla käsitys siitä, että yhteistyöhalua kunnan ja yrityselämän välillä löytyy.

– Vaasan alueella ollaan haluttu viedä eteenpäin yritysvaikutusten arviointia. Täällä uskotaan, että se vaikuttaa moneen asiaan. Kuntien palvelut yrityksille ovat aina satsaus tulevaisuuteen. Mitä enemmän jokaisella alueella kehitetään toimintaa yrittäjäystävälliseksi, sitä enemmän luodaan pohjaa alueen elinvoimaisuudelle. On tärkeää, että alueelle saadaan uusia yrityksiä eikä menetetä nykyisiä.

Vaasassa kunnan ja yrittäjien vuoropuheluun on satsattu kehitysyhtiö Vasekin kautta. Osin sen vuoksi Vaasa kiri edellisessä kuntabarometrissä toiselle sijalle.

– Se on osoitus siitä, että yhdessä tekeminen ja päämäärätietoisuus kantaa hedelmää.

Kontiolahdella kokoonnutaan elinvoimaryhmässä

Kontiolahden Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Annu Räsänen oli tyytyväinen viime viikon tapahtuman antiin.

– Kunnallisjohdon seminaarissa ja vastaavan kaltaisissa tapahtumissa yrittäjien puheenvuorot ja yhteiset paneelikeskustelut ovat omiaan lisäämään kuntapäättäjän ymmärrystä kunnallisen päätöksenteon vaikutuksista kunnan vetovoimaan yritysten näkökulmasta. Yrittäjien tarpeiden esille tuominen sekä verrokkikuntien hyvien toimintamallien esitteleminen auttavat kuntapäättäjää arvioimaan oman kunnan yrityspalveluiden toimivuutta, Räsänen sanoo.

Kontiolahdella kunnan edustajat ja yrittäjät edustajat tapaavat toisiaan säännöllisesti elinvoimaryhmässä, jonka kunta kutsuu koolle. Ryhmässä suunnitellaan muun muassa yritysneuvonnan teemoja ja elinvoimahankkeita sekä yhteistyötä koulujen kanssa. Lisäksi ryhmässä käydään avointa keskustelua monelle yrittäjälle tärkeistä maankäytön ja kaavoituksen kysymyksistä.

– Yhteistyötä Kontiolahdella kunnan ja yrittäjien välillä vahvistaa entisestään se, että yrittäjät ovat kutsuneet hallitusjäsenikseen kunnan kehittämisyhtiön henkilöstöä. Vuorovaikutus yrittäjien ja kunnan välillä halutaan pitää avoimena ja yritysten toiveisiin reagoidaan nopealla aikataululla. Olen iloinen siitä, että yritykset, kunta ja kunnan asukkaat nähdään yhä vahvemmin yhteenkietoutuvana yhteistyöverkostona, jossa jokaisen tason tulisi pyrkiä parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan toinen toistaan, Räsänen jatkaa.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi