Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Omistajanvaihdokset

Uudenmaan omistajanvaihdoshanke hyvässä vauhdissa – Liity Facebook-ryhmään ja tule webinaariin

Uudellamaalla alkoi maaliskuun alussa kaksivuotinen hanke omistajanvaihdosten (ov) edistämiseksi. Yrityksen myyntiä, ostoa tai sukupolvenvaihdosta Uudellamaalla miettivien kannattaa liittyä ov-hankkeen Facebook-sivuille ja ilmoittautua mukaan 15.6. järjestettävään webinaariin.

Tarve Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeelle on ilmeinen, koska tutkimusten mukaan jopa 30 000 yritystä harkitsee omistajanvaihdosta seuraavien 5 vuoden aikana. Uudellamaalla on noin kolmannes Suomen yrityksistä. Kattavaa omistajanvaihdostyötä alueella ei ole aiemmin tehty.

– Hankkeessa on hyvä vauhti päällä kolmen kuukauden jälkeen. Olen tavannut suuren määrän eri tahoja, jotka tekevät yrittäjien neuvontatyötä ja tarjoavat erilaisia asiantuntijapalveluita. Yksi hankkeen tavoitteistahan on luoda yhteisiä toimintamalleja ja tunnistaa eri palvelujen tarjoajia, Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen projektipäällikkö Arto Kämppi kertoo.

– Tämän lisäksi olemme rakentaneet viestintää eri kanaviin. On tehty uutiskirjettä, podcastia, mediainfoja ja julkaistu paljon artikkeleita ja tietoa sosiaalisessa mediassa.

Tietoa Facebook-ryhmästä – ilmoittaudu myös webinaariin

– Kehotan kaikkia aiheesta kiinnostuneita liittymään Facebook-ryhmään Vauhtia omistajanvaihdoksiin - Uusimaa. Sen kautta pysyy hyvin kärryillä mitä hankkeessa on meneillään ja millaisia tilaisuuksia esimerkiksi on tulossa, Arto Kämppi mainostaa.

Kämppi on tavannut suuren joukon yrittäjiä ja saanut paljon yhteydenottoja, joissa eri vaiheissa omistajanvaihdosta olevat yrittäjät kysyvät neuvoja tai suosituksia asiantuntijoista.

– Kesäkuussa meillä on hankkeen ensimmäinen webinaari, johon on jo ilmoittautunut noin 80 yrittäjää kuulemaan aiheesta Yrityksen myynnin ABC – miten aloitat ja mitä pitää suunnitella.

Voit ilmoittautua webinaariin täällä.

Mitä suunnitelmia Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeella on syksyksi?

– Syksyllä on tulossa näkyvämpää kampanjointia, jolla pyritään havahduttamaan yrittäjiä tekemään suunnitelmaa omistajanvaihdokseen. Lisäksi jatkamme webinaarien järjestämistä eri aiheista.

Kämpin mukaan yrittäjien mentorointiverkosto ja yhteistyö oppilaitosten kanssa on myös syksyn agendalla. Ja tietysti yrittäjien kontaktointia eri kanavissa ja neuvontaa, jotka ovat hankkeen ydintehtäviä.

Luvassa on myös yhteistyössä ov-foorumin ja muiden alueiden omistajanvaihdosasiantuntijoiden kanssa toteutettava tilaisuus marraskuussa.

– Se on vielä suunnittelupöydällä, mutta uskon että siitä tulee hieno tapahtuma, johon yrittäjät ovat tervetulleita mukaan. Kannattaa seurata viestintäämme, Kämppi vinkkaa.

toimitus(at)yrittajat.fi