Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Valmistaja vihjailee Nokia-puhelimesta, "johon ei enää tarvita suojakuorta" – Lanseerausta odotetaan heinäkuun lopussa

Nokia-puhelinten mallistoon on luvassa täydennystä vielä heinäkuun aikana. Luvassa on mitä ilmeisimmin tavallista kovempaan käyttöön soveltuva älypuhelin.

Nokia-puhelimista tunnettu suomalaisyhtiö HMD Global on vihjannut Twitterissä uudesta, tavallista kestävämmästä ja kovempaa käyttöä sietävästä älypuhelimesta. Kyseisen puhelimen julkaisu olisi heinäkuun lopussa.

Jo aikaisemmin yhtiö on antanut ymmärtää, että uusia malleja julkaistaan heinäkuun loppupuolella. Kyseinen XR20-malli olisi niistä yksi.

Twitterissä kiertää XR20-puhelimen kuva, jossa annetaan ymmärtää, ettei laitteen käyttäjä enää tarvitse suojakuorta. Kestävärakenteisten älypuhelinten tarjonta on ollut viime vuosina vähäistä. Niitä on tuonut markkinoille suurista valmistajista lähinnä vain Samsung. Takavuosina kyseiset rajumpaa käyttöä kestävät puhelimet olivat tavallisempia.

XR20:sta ovat uutisoineet Suomessa muun muassa Suomimobiili.ja Mobiili.fi. Ne ennakoivat, että kestävämpi rakenne voisi tarkoittaa muun muassa veden- ja iskunkestävyyttä.

Aikaisemmin HMD Global on julkaissut markkinoille yhden kestävärakenteisen mallin. Kyseessä oli Nokia 800 Tough -peruspuhelin, joka esiteltiin vuonna 2019. Tuolloin HMD Global mainosti sitä "kaikkien aikojen kestävimmäksi Nokia-puhelimeksi."

Takavuosina emo-Nokian puhelimista kestävyytensä ansiosta tunnustusta on saanut kansanpuhelimeksikin noussut 3210-malli, joka on niittänyt mainetta useissa kansainvälisissä rasitustesteissä. Kyseistä puhelinta ei silti koskaan suunniteltu kestävärakenteiseksi.

Kuva: HMD Globalin julkaisema kuva Twitterissä

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi