Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

Kaikkien aikojen jäätelöpuikkokesä – Koko kansan suosikki on vegaaninen

Kolmen Kaverin jäätelötehtaalla Helsingin Kivikossa painetaan töitä hiki hatussa. Jäätelöpuikkojen myynti tuplaantui heinäkuussa viime kesään verrattuna. Suosikiksi on noussut yllättäen vegaaninen jäätelö.

− Onhan tämä aikamoinen kesä ollut. Heinäkuussa myimme 60 prosenttia enemmän kuin viime kesänä samaan aikaan. Jäätelöpuikkojen myynti kasvoi sata prosenttia, kertoo Kolmen Kaverin Jäätelön yrittäjä, toimitusjohtaja Heikki Huotari.

Kesko uutisoi äskettäin, että kuluvan vuoden kesä on ”kaikkien aikojen jäätelökesä”. Jäätelön myynti Keskon liikkeissä on kasvanut heinäkuussa 50 prosenttia.

Myyntipiikki on suoraa seurausta viikkoja kestäneistä helteistä. Huotarin mukaan myynti nousi tänä kesänä erittäin nopeasti lämpimien säiden alettua.

− Hyvään menekkiin on vaikuttanut myös, että olemme onnistuneet tuotekehityksessä. Myydyin tuotteemme on kasvipohjainen lakritsi-vadelma-puikko. Siitä on tullut koko kansan suosikki.

Vuodesta 2013 toiminut yritys on rakentanut laajan jälleenmyyntiverkoston ympäri Suomen. Kolmen vuoden ajan jäätelöä on viety myös Ruotsiin. Vienti kattaa jo neljänneksen yrityksen liikevaihdosta.

− On erityisen ilahduttavaa, että myös ruotsalaiset tykkäävät jäätelöstämme. Yleensä sieltä tuodaan elintarvikkeita Suomeen.

Huotari uskoo, että Kolmen Kaverin menestys on osa laadukkaiden pientuottajien buumia, jota nähdään myös esimerkiksi panimo- ja leipomoalalla.

− Teemme jäätelöä eri tavalla kuin isot toimijat. Käytämme aitoja raaka-aineita. Tilannetta kuvaa se, että raaka-aineista käytämme eniten euroja vadelmaan. Tuotteemme ovat tietenkin tämän takia kalliimpia kuin aromeilla maustetut.

Kolmen Kaverin Jäätelö Oy työllistää läpi vuoden 30 henkeä. Kesällä työntekijämäärä nousee 50:een. Huotari kertoo, että työntekijöitä on koko ajan rekrytoitu lisää.

− Liikevaihtomme nousee tänä vuonna yli 10 miljoonan euron. Viime vuonna se oli noin 8 miljoonaa.

Sijoitusyhtiö pääomistajaksi

Kolmen Kaverin uusi jäätelötehdas valmistui Helsingin Kivikkoon kaksi vuotta sitten. Sieltä lähtee kauppoihin päivittäin kymmeniätuhansia jäätelöpuikkoja ja tuhansia purkkijäätelöitä.

Huotari kertoo, että heinäkuussa yrityksessä on ollut isoja muutoksia, sillä pääomasijoittaja Sentica Partners osti enemmistön yrityksen osakkeista.

− Tarvitsemme apuja ja osaamista erityisesti kansainvälistymiseen. Tämä oli pitkän prosessin tulos, nyt oli oikea hetki hankkia lisävoimia yrityksen kehittämiseen.

Yritys on kolmen kaverin, Huotarin lisäksi Sauli Saarniston ja Ilkka Wikholmin perustama. Saarnisto vastaa tuotekehityksestä ja Wikholm on toiminut hallituksen puheenjohtajana sekä vastannut Ruotsin markkinoiden avaamisesta.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuva: Kolmen Kaverin Jäätelö Oy