Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät taas elokuun ajaksi – Yritykset saavat järjestää sisäisiä tapahtumiaan

Usealla alueella on voimassa kokoontumisrajoituksia elokuussa. Tarkista oman alueesi rajoitukset Avin sivuilta.

Huonontuneessa koronavirustilanteen kokoontumisrajoitukset kiristyvät taas. Ainakin Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa siirtyvät leviämisvaiheeseen, eli korkeimpaan leviämisluokitukseen. Myös Satakunnassa, Kainuussa, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen alueella sekä Päijät-Hämeen alueella on kokoontumisrajoituksia.

Tarkat päivämäärät rajoitusten voimassaoloajasta ja alueista löytyvät Avin Usein kysytyt kysymykset -osion kohdasta Mitkä ovat voimassaolevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset?

10 sisällä, 50 ulkona julkisissa tilaisuuksissa

Kokoontuminen sisätiloissa rajataan 10 henkilöön ja rajatussa ulkotilassa 50 henkilöön. Yli 50 hengen tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään.

Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voi järjestää niin, että yleisö jakautuu katsomossa erillisiin, enintään 50 ihmisen, lohkoihin. Järjestäjän täytyy tuolloin voida varmistaa, että lohkoissa oleva yleisö ei sekoitu missään vaiheessa toisen lohkon yleisön kanssa tilaisuuden aikana.

Yritykset voivat pitää sisäisiä koulutuksia ja kokouksia

Avin sivustolta löytyy myös tieto siitä, mitä yleisötilaisuuksia, kokoontumisia ja toimintaa kokoontumisrajoitukset koskevat ja eivät koske.

Rajoitukset noudattavat aikaisempia linjauksia. Yrityksissä sisäiset kokoukset ja koulutukset eivät kuulu rajoitusten piiriin. Työpaikkojen normaali toiminta saa jatkua, eivätkä kokoontumisrajoitukset koske myöskään yksityisiä tilaisuuksia, kuten häitä, illanviettoja, yksityisten henkilöiden ulkoilua tai urheilua ulkona.

Aluehallintovirasto korostaa, että jokaisen toimijan on tärkeää huomioida toiminnassaan yleiset ohjeet hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä estetään, vaikka toiminta tai tapahtuma ei kuuluisikaan aluehallintovirastojen määräämien rajoitusten piiriin.

 

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi