Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Tärkeintä VYP:issä on verkostoituminen: ”Voi istua vapaalle paikalle ja aina on yhteiset puheenaiheet”

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät juhlittiin Jyväskylässä 24.-25.9.2021. Haastattelimme jäseniämme ja kysyimme tunnelmia ja kokemuksia järjestön jäsenyydestä. Ensimmäisenä vastausvuorossa ovat Mika Järvenpää ja Pasi Hotti Lohjalta.

Kerro yrityksestäsi

MJ: Yritykseni Interfire Products Oy tekee tulipalokoulutussimulaattoreita.

PH: Yritykseni Office Plus Oy myy yrityksille toimistotarvikkeita, mainoslahjoja ja -tarvikkeita.

Miksi olet Suomen Yrittäjien jäsen?

MJ: Lakineuvonta on konkreettinen hyöty, mutta lisäksi tätä kautta on löytynyt hyviä liikekumppaneita. Vastaan Lohjalla myös nuorten yrittäjyyskasvatuksesta, ja järjestön kautta olen saanut hyvää ja valmista materiaalia. Olen ollut jäsen 10-15 vuotta, en muista tarkalleen, ja sinä aikana olen ollut liittovaltuustossa, valiokunnissa, Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa, ja tällä hetkellä toimin Lohjan yrittäjien varapuheenjohtajana.

PH: Minä olen Lohjan Yrittäjien puheenjohtaja tällä hetkellä. Meillä on Lohjan paikallisyhdistyksessä hyvä työnjako toimikuntien kesken, ja olen jäsentoimikunnassa. Olen jäsenhankintatiimissä myös Uudenmaan Yrittäjissä.

Mitä hyötyä jäsenyydestä on ollut?

PH: Olen tarvinnut lakiapua kerran. Verkostoitumiset ja Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät ovat kovin juttu. Verkostoituminen onnistuu tuttujen kautta, mutta täällä voi vain istua samaan pöytään vapaalle paikalle ja aina on yhteiset puheenaiheet. Se on helppoa. Tänä vuonna me olemme vastailleet paljon kysymyksiin Asuntomessuista.

Kertokaa joku muisto menneiltä Yrittäjäpäiviltä tai muusta Yrittäjien tapahtumasta.

MJ: Turun Yrittäjäpäivillä bussissa tuli kuulutus: ”Kuinka moni haluaa päästä naimaan?” Mietimme, että mikä juttu tämä on ja päätimme osallistua. Kävi ilmi, että Naima on turkulainen baari. Bussi kuitenkin kääntyi meidän hotellia edeltävän hotellin pihassa hieman liian jyrkästi ja kolaroi parkissa olleen Volkswagen Passatin. Bussikuski lähti karkuun, ja pian poliisi piiritti bussimme. Lopulta kävelimme loput sata metriä omalle hotellille nukkumaan. Sen jälkeen olemme käyttäneet takseja siirtymiin.

 

Ensi vuonna Yrittäjäpäivät järjestetään Tampereella 21.-22.10.2022.  Ilmoittautuminen on avoinna sivustolla: Valtakunnalliset yrittäjäpäivät.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi