Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Suomen Yrittäjien valiokuntahaku käynnistyy: Kaksi kriteeriä ylitse muiden

Valiokuntiin etsitään osaavia ja motivoituneita yrittäjiä. Haku on käynnissä lokakuun loppuun asti.

Haku Suomen Yrittäjien valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin sekä työmarkkinavaltuuskuntaan käynnistyy lokakuun 1. päivänä. Hakuaika päättyy 31. lokakuuta.

Videolla Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kertoo, kenelle haku on tarkoitettu. Valiokuntiin ja johtoryhmiin etsitään muun muassa toimialaosaamista eri puolilta Suomea.

Valiokunnat kokoontuvat keskimäärin neljä kertaa vuodessa. Jäsenille korvataan matkakulut.

– Valiokunnan kautta voi vaikuttaa Suomen Yrittäjien linjauksiin ja tuoda esille ehdotuksia asioista, joita yrittäjäjärjestön pitäisi ottaa esille ja muuttaa. Valiokuntiin pyritään valitsemaan yrittäjiä, joilla on vahva oman alansa osaaminen jostakin näkökulmasta. Lisäksi valiokuntien käytössä ovat Suomen Yrittäjien omat asiantuntijat, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Haku on avoin kaikille jäsenyrityksille. Kuhunkin valiokuntaan ja verkostojen johtoryhmään kuuluu kerrallaan enintään 12 henkilöä puheenjohtaja mukaan lukien. Valittujen keskeiset kriteerit ovat osaaminen ja motivaatio. Tarkempia tietoja valiokunnista ja hakulomakkeen löydät täältä.

"Mahdollisuus oppia ja verkostoitua"

Mikael Pentikäisen mukaan valiokuntatyöllä on tärkeä merkitys järjestön toiminnan kannalta.

– Se on tärkeää työtä sekä kokouksissa että niiden välillä. Kokouksissa käydään läpi SY:n linjauksia ja niiden luonnoksia, keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tavataan kunkin valiokunnan toiminta-alueen vaikuttajia ja sidosryhmiä. Osa kokouksista on läsnäolokokouksia ja osa hoituu Teams-tapaamisten kautta. Jokainen valiokunta ja verkosto sopii toimintatavat kokousten välille.

Kokoukset pyritään Pentikäisen mukaan järjestämään niin, että ne palvelevat osallistujia mahdollisimman hyvin.

–  Tapaamiset ovat oppimisen paikkoja SY:n asiantuntijoille sekä valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien jäsenille. Ne ovat myös hyvä foorumi verkostoitua alan toimijoiden kanssa.

Suomen Yrittäjien keskustoimisto käsittelee hakemukset valiokuntiin ja verkostoihin. Järjestön hallitukselle tehtävässä esityksessä huomioidaan mahdollisuuksien mukaan alueellinen edustavuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Hallitus päättää valiokuntien ja verkostojen johtoryhmien sekä työmarkkinavaltuuskunnan kokoonpanosta ja puheenjohtajista kokouksessaan 14.12.2021.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi