Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Digi

Tablet-laitteiden kysyntä pomppasi kasvuun korona-aikana – Tällainen on upouusi Nokia-tabletti

Ensimmäinen Nokia-tabletti sijoittuu alle 300 euron hintaluokkaan.

Tablet-laitteiden suosio on lähtenyt nousuun korona-aikana. Vuonna 2020 alkanut kasvu on jatkunut selvästi, kertoo Counterpoint Research -tutkimusyhtiön selvitys. Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana tablet-laitteiden toimitukset kasvoivat 53 prosentilla vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Tästä huolimatta tablet-myynti asiakkaille ei yltänyt vuoden 2021 alussa edellisen vuoden alun tasolle.

Tablet-markkinoita hallitsee edelleen Apple 37 prosentin markkinaosuudella. Toisena tulee Samsung 20 prosentin markkinaosuudella.

Nyt tablet-markkinaosuuksia hamuaa myös suomalainen HMD Global, joka tunnetaan Nokia-tuotemerkillä valmistettavista mobiililaitteista.

HMD:n ensimmäinen tablet-laite T20 esiteltiin julkistettiin tänään keskiviikkona. Kyseessä on alle 300 euron hintainen mobiililaite, jonka myynti alkaa Suomessa heti.

Android 12 tulossa myöhemmin

Sinisen värisenä myyntiin tuleva tabletti on varustettu 10,36-tuumaisella lcd-näytöllä, kahdeksan megapikselin takakameralla ja viiden megapikselin selfie-kameralla. Laite päivittyy piakkoin uusimmalla Android 12 -käyttöjärjestelmällä, mutta alkuvaiheessa siihen on asennettu Android 11.

T20:n akussa riittää HMD:n ilmoituksen mukaan 15 tunnin nettiselailuun, seitsemän tunnin kokousopuheluihin tai kymmenen tunnin videokatseluun. Laite tukee pikalatausta. Tablet-laite on varustettu stereokaiuttimilla ja kahdella mikrofonilla, joiden kerrotaan parantavan puheäänen laatua meluisassa ympäristössä.

Tallennustilaa uutuuslaitteessa on valitun mallin mukaan joko 32 tai 64 gigatavua. Kapasiteettia voi kasvattaa microSD-muistikortilla.

T20:sta tulee myyntiin kaksi vaihtoehtoa, joiden hinnat ovat 229 ja 269 euroa.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi