Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Työmarkkinat

Yrittäjien Pentikäinen Stora Enson yrityskohtaisesta sopimuksesta: ”Hyvä asia, paikallinen sopiminen etenee”

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo Stora Enson ja Paperiliiton solmiman yrityskohtaisen sopimuksen vievän paikallista sopimista eteenpäin. Pentikäisen mukaan joka yrityksessä on oltava aito mahdollisuus sopia paikallisesti. – Teollisuusliitto kiertää kenttää kuin kiljuva jalopeura ja houkuttelee yrityksiä liityntäsopimuksiin tai yrityskohtaisiin työehtosopimuksiin. Meidän viestimme on se, että yritysten kannattaa miettiä rauhassa oman porukan kanssa, mitä tekevät.

Stora Enso ja Paperiliitto solmivat keskiviikkona yrityskohtaisen työehtosopimuksen. Kahden vuoden ja neljän kuukauden mittainen sopimus astuu voimaan vuoden 2022 alussa ja päättyy huhtikuun lopussa 2024.

Kahtena ensimmäisenä vuotena palkankorotukset ovat 1,9 prosenttia ja kolmantena vuonna 0,9 prosenttia.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan Stora Enson yrityskohtainen sopimus on ”hyvä asia”.

– Stora Enson yrityskohtainen sopimus kertoo, että paikallinen sopiminen etenee ja yrityksissä pystytään sopimaan.

Yleistä palkkalinjaa nyt solmittu sopimus ei Pentikäisen mukaan kuitenkaan määritä.

– Tällainen ajattelu tulee keskitettyjen sopimusten kumpujen yöstä. On hyvin erikoista ajatella, että yhden yhtiön sopimus määrittäisi työmarkkinoiden palkkalinjan, johon keskusjärjestöt yrittäisivät koordinoida muut sopimukset.

Jokainen sopimus ainutlaatuinen

Pentikäisen mukaan jokainen yrityskohtainen sopimus on ainutlaatuinen, ja sopimuksissa pitää huomioida yrityksen kannattavuus, kilpailutilanne ja tuottavuuskehitys.

– Vahvan koordinaation kaipuu kertoo keskitettyjen sopimusten haikailuista ja siitä, että ei ole ymmärretty työmarkkinoiden muutosta. Toimijoiden pitää ymmärtää, että yritysten tilanteet ovat hyvin erilaisia jopa toimialojen sisällä, toimialarajat muuttuvat ja kilpailuasetelmat ovat ainutlaatuisia, Pentikäinen sanoo.

– On päivänselvä asia, että yhden yrityksen sisällä pitää olla mahdollisuus erilaisiin ratkaisuihin eri liiketoiminnoissa, koska markkinatilanteet voivat olla aivan erilaisia, Pentikäinen jatkaa.

Hänen mukaansa palkkamalttia tarvitaan nyt kaikilla aloilla.

– Julkisella sektorilla pitää ymmärtää, että Suomi elää yli varojensa, eikä sellainen voi loputtomiin jatkua. Se tietenkin vaikuttaa siihen, miten palkankorotuksia voidaan tehdä.

Ilman tessiä voi myös sopia

Suomen Yrittäjät haluaa toimitusjohtaja Pentikäisen mukaan edistää ja vauhdittaa työpaikkasopimista. Yrittäjät kertoikin torstaina perustavansa paikallisen sopimisen osaamiskeskuksen.

Osaamiskeskuksen avulla Suomen Yrittäjät tarjoaa yrityksille – ja tarvittaessa myös työntekijöille – neuvontaa, koulutusta ja neuvottelutukea sekä jatkuvasti päivittyvän tietopankin.

Pentikäisen mukaan Suomen Yrittäjät pyrkii siihen, että jokaisessa yrityksessä kaikilla osapuolilla on aito mahdollisuus ja myös osaaminen sopia paikallisesti.

– Teollisuusliitto kiertää kenttää kuin kiljuva jalopeura ja houkuttelee yrityksiä liityntäsopimuksiin tai yrityskohtaisiin työehtosopimuksiin. Meidän viestimme on se, että yritysten kannattaa miettiä rauhassa oman porukan kanssa, mitä tekevät. Eikä kannata uskoa kaikkea, mitä väitetään.

– Ei kannata hätkähtää pelottelusta. Asioista voi sopia paikallisesti myös ilman yrityskohtaisia työehtosopimuksia ja ilman liiton miehiä. Voi sopia koko henkilöstön tai koko porukan valitseman luottamusvaltuutetun tai -valtuutettujen kanssa, Pentikäinen jatkaa.

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi

Kuva: Meeri Utti