12.10.2021 klo 09:02
Uutinen

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä palkitaan kolmatta kertaa – Ehdota yrittäjä palkinnon saajaksi!

Vuoden maahan muuttaneen yrittäjän etsintä alkaa jälleen, kun yrittäjien ilmoittautuminen kilpailuun alkaa. Suomen Yrittäjät etsii palkittavaa nyt kolmatta kertaa.

Kilpailulla tuodaan esiin maahan muuttaneita yrittäjiä ja heidän merkitystään suomalaisessa yrityskentässä. Voittajaksi valitaan yrittäjä, joka inspiroi muita omalla menestystarinallaan. Viime vuonna kisan voitti siivousalan yrittäjä Ioan Canta.

– Olen ylpeä tästä ja siitä, että muutkin arvostavat, mitä teen, enkä vain minä itse. Tämä on arvokas juttu minulle, Canta sanoi viime vuonna palkinnostaan.

Ilmianna nyt Vuoden maahan muuttanut yrittäjä

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa yrittäjää englanniksi tai suomeksi viimeistään 7.11.2021. Ehdotuksen voi tehdä täällä. Voittaja julkistetaan 8.12.2021 Business Unplugged -tapahtumassa Helsingissä.

Tuomaristo valitsee kolmesta finalistista voittajan, joka saa 5 000 euron rahapalkinnon työeläkeyhtiö Elolta.

– Haemme kilpailuun yrittäjiä, jotka ovat pyörittäneet yritystään menestyksekkäästi jo useamman vuoden ajan mahdollisesta kielimuurista ja kulttuurillisista eroavaisuuksista huolimatta, verkostokoordinaattori Heiju Simola Suomen Yrittäjistä sanoo.

Ehdokkaat ovat innostavia esimerkkejä muille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

– Monelta maahan muuttaneelta yrittäjältä on vaadittu erityistä sopeutumiskykyä ja valmiutta oppia nopeasti uutta. Etsimme yrittäjiä, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellisen yrittäjämäistä asennetta, Simola kuvailee.

Hienoja esimerkkejä

Maahan muuttaneen yrittäjän palkinnon mahdollistaa Työeläkeyhtiö Elo, joka on ollut kilpailun palkitsemisessa alusta asti. .

– Jo aiempina vuosina olemme nähneet inspiroivia yrittäjätarinoita, ja odotamme niitä innolla nytkin. Olemme nähneet, että yrittäjien arjessa on monenlaisia haasteita, maahan muuttaneilla yrittäjillä erityisesti kielivaikeudet ja oikean tiedon löytäminen. Yrittäjyys vaatii paljon sinnikkyyttä ja rohkeutta. Maahan muuttaneissa yrittäjissä on hienoja esimerkkejä, joita haluamme nostaa esille ja kannustaa samalla muitakin uskaltamaan ja yrittämään, markkinointijohtaja Joni Tikkanen Elolta sanoo.

 

Kilpailuun ehdotettavan maahan muuttaneen yrittäjän on täytettävä seuraavat ehdot:

– Yrittäjä ei ole syntynyt Suomessa.

– Yrittäjän äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame.

– Yrittäjä on perustanut yrityksen Suomeen.

– Yrittäjän ja yrityksen tulee olla maineeltaan moitteeton.

– Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa. 

– Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen mennessä.

– Kilpailuun voi ehdottaa yksinyrittäjän, yrittäjäkaksikon tai tiimin.

– Yrittäjä ei voi olla Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.

 

Lue myös ensimmäisenä Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -palkinnon saaneen Faisa Eggen tarina.

Ehdota yrittäjää kilpailuun täällä.

 

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi