1.3.2023 klo 12:00
Uutinen

Yrittäjä, kerro mielipiteesi maakunnastasi ja vastaa Yrittäjien Elinvoimabarometri -tutkimukseen

Suomen Yrittäjien uusi Yrittäjien Elinvoimabarometri -kysely toteutetaan 1.-31.3.2023. Kysely kartoittaa yrittäjien mielipiteitä maakuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista.

Kysely toteutetaan joka toinen vuosi, vuorovuosittain Kuntabarometrin kanssa. Elinvoimabarometrilla mitataan maakuntien elinvoimaa, kun Kuntabarometri puolestaan mittaa yksittäisten kuntien elinvoimaa.  

​Elinvoimabarometrin tarkoituksena on tuottaa tietoa yrittäjien ja alueiden päättäjien käyttöön siitä, millaisena yrittäjät kokevat oman maakuntansa elinvoiman ja siihen vaikuttavat tekijät. ​Elinvoimabarometri keskittyy laajempiin alueellisiin kysymyksiin. Tavoitteena on saada yrittäjien näkemyksiä oman maakuntansa elinvoimasta​ sekä sitouttaa maakunnat elinvoiman edistämiseen, ja samalla edistää maakunnan ja kuntien yhteistyötä elinvoima-asioissa.​

Kysely on avoinna 31.3.2023 saakka. Kyselyn toteuttaa Taloustutkimus.

Kyselyn tulokset (maakuntien TOP 3) julkistetaan 24.5. Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa.
Tutkimuksen raportointimuotona on Yrittäjien sivustolle lisättävä dashboard, josta pääsee lataamaan maakuntakohtaiset raportit sekä tekemään maakunta- ja kysymyskohtaisia vertailuja.

Lisätietoja:

Suomen Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö
Tanja Matikainen, p. 0400 866 648, tanja.matikainen@yrittajat.fi