Etsi

Mikä palveluseteli?

Palvelusetelin perusidea on se, että sinä voit sen avulla valita, kenen potilaaksi tai asiakkaaksi haluat. Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäjä antaa sinulle palvelusetelin, jolla voit ostaa tarvitsemasi palvelun hyväksytyiltä palveluntuottajilta. Palveluntuottajia voivat olla yksityiset yritykset, yrittäjät, järjestöt tai säätiöt.

Palvelusetelin myöntäjä määrittelee setelin arvon. Arvo kannattaa määritellä palvelusetelin niin, että se on kannattavaa niin maksajalle kuin yritykselle ja tuo hyötyjä myös asiakkaalle. Sellaisissa palveluissa, jotka ovat lain mukaan asiakkaalle maksuttomia, asiakkaan pitää saada koko palvelu maksutta myös palvelusetelillä. Joihinkin palvelusetelillä ostettuihin palveluihin sisältyy omavastuuosuus, joka jää asiakkaan itse maksettavaksi.

Lähes kaikkia sosiaali ja terveyspalveluita voidaan järjestää palvelusetelillä. Palvelun järjestäjän hyväksymät palveluntuottajat on yleensä koottu yhteiseen rekisteriin, josta palvelusetelin saaneet voivat valita itselleen sopivimman.

» Palveluseteli — perustietoa 2015 
» Palveluseteli — tehoa ja joustoa:
   Selvitys 30 suurimman kunnan palvelusetelikokemuksista 

» Lue lisää palvelusetelistä yrittajat.fi/kunta -sivustolta