Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Auta pienyrittäjää: ilahduta työntekijää tai itseäsi

Kuulin, että eräässä varsinaissuomalaisessa pikkukaupungissa kunta ilahdutti koronakriisissä venyviä työntekijöitään lahjakortilla paikallisiin yrityksiin. Muistamisesta ilahtui varmasti sekä työntekijä että paikallinen yrittäjä.

Kuulin myös tapauksesta, jossa satoja ihmisiä työllistävä iso työnantaja lähetti kotikonttoreille kotimaiset suklaalevyt, joiden päällä luki vain kiitos.

Monet niistä, joilla työt ovat säilyneet, ahertavat parhaillaan kotitoimistoissaan.

Ehkä siinä ohessa opettavat tai varhaiskasvattavat, pitävät pyykkivuoret aisoissa ja vatsat täysinä.

Jos työnantajalla mahdollisuuksia vain on, mikä olisikaan mukavampi tapa kiittää työntekijöitä joustamisesta kuin lähettää lahjakortti paikalliseen pienyritykseen.

Yrittäjät ovat hekin sitkeää väkeä. Moni heistä tekee niin ikään edellämainittuja kotiasioita ja samalla yrittää pitää yrityksensä pystyssä.

Pk-yrittäjät ovatkin kriisin keskellä kehittäneet kekseliäitä tapoja myydä tuotteitaan ja paketoida palvelujaan verkkokaupoissa ja somessa.

Erilaisten tukisivustojen kautta lahjakortteja voi selata ja ostaa pienellä vaivalla. Yrittäjien jäsenyrityksiä voi etsiä Synergia-palvelusta täältä >>

Vaihtoehtoja muistaa alaisia ja tukea samalla pieniä yrityksiä on: vapuksi työntekijälle vappusima kotiinkuljetuksella? Laatikollinen kotimaisia vihanneksia ja yrttejä kotikokkailua piristämään? Kaunis viikonloppukimppu kotiovelle toimitettuna? Kolmen ruokalajin illallinen? Artesaanisuklaata verkkokaupasta postilaatikkoon?

Itseohjautuva työntekijä löytää itsekin tapoja tehdä etätyöarjesta hiukan mukavampaa.

Olen itse muun muassa tilannut lapselleni kotimaisia väritys- ja puuhakirjoja lelukaupan verkkokaupasta, hankkinut kotimaisten valmistajien vaatteita sekä ilahduttanut itseäni pariin otteeseen kauniilla kotiintoimitetulla kukkakimpulla. Pääsiäisateriankin tilasin kätevästi valmiina kotiin.

Itselle hankitun hyvän mielen lisäksi tiedän ja toivon, että aina kun painan verkkokaupan osta-painiketta, jossain yrittäjä tekee pienen ilontanssin.

Auta pientä ja lue lisää siitä, miten ja miksi on tärkeää tukea pieniä yrityksiä >>

Kirjoittaja Suvi Uusitalo-Sirén on Varsinais-Suomen Yrittäjien viestintäsuunnittelija

 

Suvi Uusitalo-Sirén
suvi uusitalo-siren blogi varsinais-suomen yrittäjät

Suvi Uusitalo-Sirén on Varsinais-Suomen Yrittäjien viestintäsuunnittelija.